Jonáš Bartoš
13. dubna 2015 • 04:59

Tři zápasy do bitvy o titul. Co čeká ve finiši Plzeň a Spartu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň 59 bodů, Sparta 54. Cíl ligové sezony se nemilosrdně blíží. Zbývá odehrát posledních sedm kol, ve hře zůstává 21 bodů. Už za tři zápasy přijde na řadu vzájemný souboj dvou největších aspirantů na titul. Co musí Plzeň a Sparta překonat k tomu, aby jeden z nich na konci května slavil s pohárem a šampaňským?



Plzeň si ve středu střihne odvetu čtvrtfinále poháru s Teplicemi, Spartu to samé čeká v úterý s Jabloncem. Potom oba kluby odehrají tři ligové mače a dojde k vyvrcholení fotbalového jara v Česku, kdy se na Letné poperou dva vedoucí celky Synot ligy.

Západočeši vstupují do cílové rovinky v lepší pozici, drží si pětibodový náskok. Před zápasem na Spartě jede Plzeň do Teplic, poté hraje doma s Boleslaví a se Slováckem. Lavičkův soubor čeká zápas v Liberci, pak doma se Zbrojovkou Brno a duel v Mladé Boleslavi.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Brno 4:1
Video se připravuje ...

„Začíná přituhovat, jakékoliv zaváhání přináší následky, matematické i bodové. Nás čeká těžký zápas venku, Sparta také nehraje lehký zápas. Musíme mít na mysli i Jablonec, pak už je odstup dalších týmů větší. My hrajeme s týmem bojující o poháry, Sparta se zachraňujícím se soupeřem. Přichází zajímavá fáze sezony a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl k blížícímu se ligovému finiši plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Zatímco Plzeň o víkendu s přehledem spláchla Zbrojovku Brno, Sparta v o poznání těžším duelu horko těžko otáčela derby se Slavií. Chybělo málo a bodový odstup dvou velkých konkurentů byl sedm kol před koncem ještě větší.

Zbývající zápasy ligových rivalů: 

Plzeň

Teplice (v), Boleslav (d), Slovácko (d), SPARTA (v), Jihlava (d), Bohemians (v), Příbram (d). 

Sparta 

 Liberec (v), Brno (d), Boleslav (v), PLZEŇ (d), Slovácko (d), Budějovice (v), Bohemians (d).

„Sleduju to, ale soustředíme se na sebe a na své zápasy. Chceme vyhrávat, když takhle budeme pokračovat, bude to dobré,“ prohlásil po zápase s Brnem autor dvou plzeňských gólů Aidin Mahmutovič.

Plzeň zatím drží pětibodový náskok na Spartu a odolává tlaku letenského soka. „Předtím to bylo tak, že nás Sparta v kole, kdy hrála před námi, většinou přeskakovala. Teď je to dobré. Zdá se mi, že kluci se nenechávají dostat pod tlak,“ líbil se Koubkovi současný stav.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Po duelu Sparty s Plzní (9. května) čekají v posledních třech kolech oba týmy spíš papírově lehčí soupeři. Plzeň přivítá doma Jihlavu, pak jede na Bohemians a ligu končí doma s Příbramí. Sparta hraje se Slováckem, v Budějovicích a finišuje doma s Bohemians.

Sparťané musí čekat na chvíli, kdy západočeský sok klopýtne, cestu za titulem už nemají na svých kopačkách. Jak napínavá ligová řež dopadne?

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud