22. dubna 2015 • 21:00

Tlustější Hagi, superhráč, maskot Plzně. TOP výroky o Horváthovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší fotbalové roky zažil Pavel Horváth až ve chvíli, kdy mnozí profesionální kariéru úplně balí. Od svých pětatřiceti let táhl Plzeň za jedinečnými úspěchy, jaké v západočeské metropoli nezažili nikdy před tím. Se šednoucími vlasy si zahrál evropské poháry, vyhrál dva ligové tituly (a našlápnuto má ke třetímu).  Co všechno v uplynulých letech zaznělo na adresu geniálního špílmachra, který slaví 40. narozeniny?



CO ŘEKLI O HORVÁTHOVI

„Z rozhovorů s Pavlem mám dobrý pocit. Nechtěl bych se zbavovat tak kvalitního hráče. Nemám v úmyslu ho odsouvat mimo kádr. Pořád má Spartě co dát.“ Vítězslav Lavička, tehdejší trenér Sparty, červenec 2008.

„Hrozilo, že v současném kádru už nebude mít tak výsadní postavení, což by pro hráče jeho kalibru byla určitě škoda. V Plzni bude zase dirigentem a vůdčí osobností mužstva.“  Jakub Otava, člen představenstva Sparty, červenec 2008.

„Reprezentace? Nemáme na něj trenky. Je to výborný fotbalista, umí dát nádherný balon. Ale pohybově už na to nestačí.“  Michal Bílek, tehdejší trenér české fotbalové reprezentace, listopad 2010.

 „Je mu 36, ale s míčem to pořád umí. Toulal se po hřišti a vypadal jako tlustší verze legendárního Hagiho s přístupem Stoičkova. Vypadá, jakoby chodil aspoň dvakrát týdně do McDonaldu.“  Dánský server deníku Jyllands Posten, srpen 2011 (po výhře Plzně v Kodani v předkole LM).

„A ty budeš hrát taky, nebo děláš Plzni jen maskota?“ Xavi, záložník Barcelony, říjen 2011 (z vyprávění Pavla Horvátha ve své autobiografii, co si asi myslel domácí kapitán před zápasem LM v Barceloně).

„Škoda, že pro něho nemají v reprezentaci tak velké trenky. Hrál skvělé utkání.“ Pavel Vrba, tehdejší trenér Plzně (po Horváthově hattricku do sítě Nomme Kalju v předkole LM).

„Znám dobře Horvátha, je to vynikající hráč. Když je fotbalistovi 38 a hraje v Lize mistrů, nehraje tam proto, že je neschopný. Je to super hráč, inteligentní, ví, co má dělat, jinak by tuhle soutěž nehrál.“ Josep Guardiola, říjen 2013 (před zápasem Plzně s Bayernem v LM).

„Pavel tu bude i příští sezonu, nejen proto, že má platnou smlouvu, ale protože ukazuje, že je stále platným hráčem. Záleží jen na něm, jak často bude hrát. Já si ho vážím, ale sestavu určuji podle toho, co bude nejlepší pro tým.“ Dušan Uhrin, tehdejší trenér Plzně, květen 2014.

„Horvi? Ten vypadá jako baletka, takže je všechno v pohodě.“ David Limberský, kapitán Plzně, leden 2015.

„Asi je to přirozený vývoj, bude mu čtyřicet. Fotbalu hodně rozumí, může mu v Plzni hodně dát. Je asi přirozené, že postoupí na trenérský post a bude rozdávat radost z lavičky.“ znovu David Limberský, leden 2015.

„Přišel moment, kdy bylo na čase vyjádřit určitý respekt Pavlu Horváthovi, jehož práce není v poslední době moc vidět, ale je hodně platná." Miroslav Koubek, trenér Plzně, únor 2015.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud