1. listopadu 2015 • 04:57

Hyský: Plzni hoří Rajtoral, Spartě to komplikuje Frýdek s Hybšem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÝ PŘENOS 15:00 | Utrhne se Sparta v čele tabulky Plzni, nebo se povede Viktorii manko vymazat? Na plzeňské straně vidí před nedělním šlágrem expert Martin Hyský jako slabinu Františka Rajtorala a horší formu gólmana Kozáčika. Spartě vyčítá chyby při standardních situacích a nedůraz ve středu pole.



Sparta jde do utkání na hřišti úřadujícího mistra s náskokem tří bodů. Výsledkově je v pohodě, herně se Letenským daří. Jenže Hyský našel místa, kde by Západočeši mohli trestat. Problém může být absence Frýdka a možná i Hybše v defenzivní řadě ligového lídra. „Možná se na levou stranu obrany vrátí Costa, což se může jevit jako komplikace, protože se znovu bude hýbat se stoperskou dvojicí,“ myslí si.

RENTGEN: Souboje Limberského s Konatém? To může být klíč
Video se připravuje ...

Nesoulad může být znát při standardních situacích, které Spartu trápí prakticky od začátku sezony. „Ten problém má Sparta pořád. Slabinu vidím také v důrazu uprostřed hřiště. Trenér Ščasný se to snaží hráče přeučit, stěžuje si, že se dříve sparťané jenom hladili a na tréninku měli zakázáno do sebe zajíždět. Hlavně, aby se nikdo nezranil. Ale malá agresivita, kterou si pěstovali, se pak podepsala v důležitých zápasech,“ vidí další minus na hře Letenských.

Jedním dechem ale dodává, že pod větším tlakem půjde do šlágru domácí Plzeň. Prohrála totiž v Evropské lize ve Vídni s Rapidem a naposledy v Synot lize v Brně. „Ve Vídni hrála pod své možnosti, přitom je schopna podávat lepší výkony. Tato nepohoda ji ale může naopak semknout,“ domnívá se Hyský. „Říct, že je Plzeň v krizi, a proto bude zákonitě hrát špatně, je blbost.“

Vyhraje Plzeň, nebo Sparta? Bral bych remízu, říká Nedvěd
Video se připravuje ...

Přesto dokáže jasně pojmenovat, co současnou Viktorii trápí. „František Rajtoral hraje hodně špatně. Pravá strana Viktorky je hrozně průchodná. Sparta má v tomto prostoru velkou šanci. A v pohodě není ani Matúš Kozáčik. Dostává laciné góly, což se dříve nestávalo,“ radí nepřímo ligovému lídrovi Hyský.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI ZE ŠLÁGRU 12. KOLA SYNOT LIGY MEZI PLZNÍ A SPARTOU ČTĚTE V NEDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

V elektronické podobě si ho můžete koupit zde >>>

Titulní strana nedělního vydání deníku SportFoto Sport

Objev sezony proti tradičnímu kanonýrovi! Kdo vyhraje souboj Ďuriš vs Lafata?
Video se připravuje ...

ANKETA s experty Sportu: Proč by mohla vyhrát Plzeň
Video se připravuje ...

ANKETA s experty Sportu: Proč by mohla vyhrát Sparta
Video se připravuje ...

Bednář: Hráči Plzně se mi zprotivili. I já?! ptá se Rezek
Video se připravuje ...

Dočkalovo sólo či Hořavovy rány? Vyberte NEJ gól Sparty a Plzně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud