Jan Podroužek
31. října 2015 • 13:09

Sparťanské dělo má nabito. Chystá se FATAIní útok na Viktorii!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z hrotu, nebo z křídla. Hlavou, nohou. Letmý běh, dorážka zblízka. Všechno je to jeden Nigerijec. Fotbalista jako gazela, rychlý s myšlením přímo do kasy. Kehinde Fatai. Do Plzně letí varování: Bacha na něj! Spartě se začíná pěkně zhodnocovat 18 milionů korun investovaných do přestupu 25letého útočníka, který dal v posledních pěti zápasech sedm branek.



Video s nigerijským hrdinou mají možná přetočené desetkrát tam a zpátky. A přece si nemůžou být uvnitř Viktorie jistí, co přesně je čeká. Ještě nikdy se s ním na hřišti neporovnávali. Sparta nabíjí na nedělní šlágr podzimu svoje 18milionové dělo. V sestavě totiž zase nejspíš bude Kehinde Fatai, střelec, který posouvá hranice letenské ofenzivy.

Trenér Zdeněk Ščasný v něm má spolehlivého člena mužstva. Absolutně. Fatai se dosud objevil jako jediný z kádru ve všech soutěžních zápasech Sparty v téhle sezoně. Ze začátku spíš z lavičky, v poslední době ale výhradně od první minuty. Afričan si skvělou produktivitou pročistil cestu mezi vyvolenou jedenáctku.

„Takový hráč, jakým je Fatai, nesmí dostat žádný prostor. Vepředu s Konatém se prosazuje, pak je tam ještě Lafata ,“ vypočítává trenér Viktorie Karel Krejčí , odkud všude hrozí jeho mužstvu malér.

Fatai si sedí s kolegou z „černého“ kontinentu Tiémokem Konatém. Rychlík z Pobřeží slonoviny na křídle, Nigerijec uprostřed útoku. Takhle to fungovalo skvěle v Gelsenkirchenu v zápase Evropské ligy. Za stavu 1:0 pro Schalke se Konaté prodral centrem německé obrany, Fatai pak jednoduchým zakončením k tyči vyrovnal.

A druhá varianta: Fatai jako křídelní hráč. Při téhle volbě jde na hrot David Lafata. A opět to Letenským slušně klape. Když byli oba na hřišti, trefili se společně v posledních třech zápasech. Proti Slovácku, Schalke a Bohemians.

RENTGEN: Proč je Fatai nebezpečný? Používá Lafatovy zbraně
Video se připravuje ...

„Fatai, ale i Konaté hru Sparty velmi oživují. Pokud nastoupí, bude to pro Plzeň jiné. V minulém zápase proti Viktorii Sparta hrála pomalu zleva doprava (Sparta prohrála doma 0:2), teď by to bylo přímočařejší, dynamičtější, rychlejší. Jsem proto zvědavý na sparťanskou sestavu i na to, jak si s tím Plzeň poradí,“ přikyvuje na nebezpečné varianty Zdeňka Ščasného expert Vlastimil Palička.

Ten je přesvědčený, že žádné házenkářské obléhání a zdlouhavé obíhání míče ze strany na stranu Ščasný ve Štruncových sadech nedopustí. „Stejnou chybu jako posledně neudělá,“ tvrdí Palička.

Předpovídá, že právě nasazením přímočarých a rychlých typů, jako jsou Fatai a Konaté, půjde Sparta zhurta do vápna. Tak, aby Viktorii namačkala před její bránu a šla si pro šestibodový náskok do ligové tabulky.

Bude to hlavní téma neděle. Vytáhlého kanonýra si podle rozestavení rozebere buď levý bek David Limberský , nebo jeden z domácích stoperů. Je jedno kdo, každý z nich bude mít za úkol čahouna uskákat a zároveň zastavit jeho rychlé nohy.
Fatai může být rozdílem v zápase. A nakonec i v boji o titul.

ANKETA s experty Sportu: Proč by mohla vyhrát Plzeň
Video se připravuje ...

ANKETA s experty Sportu: Proč by mohla vyhrát Sparta
Video se připravuje ...

Sparta - Bohemians: Gól Kehindeho Fataie na 2:0
Video se připravuje ...

Příbram - Sparta: Gól Kehindeho Fataie na 0:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud