13. ledna 2016 • 15:16

Šural už patří Spartě! Toužil jsem sem jít, řekl na Letné

Autor: iSport.cz, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová sága Josefa Šurala je u konce. Ofenzivního univerzála dnes na Letné představila Sparta jako svoji novou výraznou posilu. "Můžu říct, že poslední dobou jsem už toužil podepsat Spartě a mrzelo mě, že se to tak táhlo," řekl člen reprezentačního kádru na tiskové konferenci. Do Liberce, kde Šural dosud působil, odchází z Letné Ondřej Karafiát.



Šuralovi by v Liberci po sezoně skončila smlouva a kontrakt se Severočechy nehodlal prodloužit. Velký zájem o něj v minulých dnech projevila Slavia, ale pětadvacetiletý ofenzivní záložník se nakonec rozhodl pro konkurenční Spartu, s níž se již minulý týden dohodl na podmínkách smlouvy.

„Moje rozhodování zase tak dlouho netrvalo. Jednou variantou byla Slavia, druhou Sparta, pro kterou jsem se rozhodl. Ze zahraničí jsem neměl oficiální nabídky, pouze ústní. A můžu říct, že žádná z nich sportovně nepřevyšovala tu ze Sparty,“ prozradil Šural, který na Letné podepsal smlouvu až do roku 2019.

Sparťan Šural: Risk před EURO? V Liberci jsem už zůstat nemohl
Video se připravuje ...

O spojení Šurala a Slavie se toho v posledních dnech namluvilo hodně. „Mrzelo mě, že si fanoušci mysleli, že jsem ji dal nějaký příslib. Tak to samozřejmě nebylo. Chtěl bych poděkovat panu Šimáněmu, že to uvedl na pravou míru,“ řekl hráč. VÍCE ZDE>>>

„Rozhodl jsem se pro Spartu, i když se může zdát, že bych to měl ve Slavii jednodušší. Věřím, že mám Spartě co nabídnout. A kde jinde se rozvíjet, než ve Spartě, která má podle mně nejlepší kádr v České republice,“ dodal Šural.

Doufám, že tady budu dlouho, řekl Šural

Bývalý hráč Liberce také přiznal, že už se bavil s trenérem Sparty Zdeňkem Ščasným o místě, kde by mohl nastupovat. „S trenérem jsme toho hodně probrali, i o postech, kde bych mohl hrát. Ale to je asi naše věc. V Liberci jsem nastupoval vlevo, ovšem nemám problém hrát kdekoliv na útočných postech,“ tvrdil.

Šural se každopádně již delší dobu netajil tím, že touží po zahraničí. Bude pro něj Sparta pouze mezistanicí? „Stát se může všechno, ale teď na to nemyslím. Teď je nejdůležitější dostat se do základní sestavy Sparty. Podepsal jsem zde dlouhodobý kontrakt a doufám, že tady budu dlouho,“ odmítl tuto myšlenku.

Trenér Sparty Ščasný chválil Mazucha i Zahustela
Video se připravuje ...

„Pro mě je Sparta výzva, protože v Česku nenajdete větší klub s takovou tradicí,“ zakončil odhodlaný Šural.

Sparta bude jeho třetí ligové angažmá. Kariéru začínal v Brně, jehož je odchovancem. V létě 2011 zamířil do Liberce, kde se propracoval mezi klíčové hráče a hned v první sezoně pomohl k titulu. V listopadu 2013 poprvé nakoukl i do národního týmu, kde se v průběhu loňského roku probojoval do základní sestavy a přispěl k postupu na mistrovství Evropy.

Sparta v něm získala třetí zimní posilu. Dosud přivedla Ondřeje Zahustela z Mladé Boleslavi a smlouvu podepsala se stoperem Ondřejem Mazuchem, který se s klubem už delší dobu připravoval po vážném zranění kolena. Letnou naopak opustili záložník Francis Litsingi s útočníkem Marcem Paixaem a na odchodu je i obránce Markus Steinhöfer.

Na zkoušku do Liberce pak míří mládežnický talent Matěj Pulkrab - pokud uspěje, bude v severočeském klubu hostovat. Jeho případný přesun ale není součástí příchodu Josefa Šurala.

Josef Šural si obléká sparťanský dres
Josef Šural si obléká sparťanský dres

Ondřej Zahustel v přípravě proti Ústí nastoupil na pravém beku
Video se připravuje ...

Mazuch po prvním zápase za Spartu: Nedělá mi problém na hřišti mluvit
Video se připravuje ...

Zimní LIGA NARUBY: derby pražských „Š“ a motivátor Petržela
Video se připravuje ...

Dal nejen gól Slavii. Co ukázal Šural během podzimu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud