9. března 2018 • 17:35

Jsme silní, vzkazují majitelé Slavie. CEFC posílila kapitál o 13,5 miliardy

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsme silní a nic se neděje. To tvrdí společnost CEFC Europe, dceřiná společnost své hongkongské matky a majitel fotbalové Slavie, a dokládá to zprávou, že došlo k posílení firemního kapitálu o 13,5 miliardy korun na 14,65 miliard.



„Mateřská společnost se sídlem v Hongkongu vyjádřila posílením kapitálu firmy důležitost, jakou evropským projektům přikládá. Zároveň tím posílila samostatnost CEFC Europe. Navýšení vlastního kapitálu firmy je signálem, že společnost je stabilním a kredibilním partnerem,“ uvedla firma.

Reaguje tím na informace, které se objevily minulý týden a podle nichž společnost prochází těžkými časy, protože v Číně je vyšetřován její šéf Jie Ťien-ming. Server South China Morning Post však nově uvedl, že Jie Ťien-ming podle jejího zdroje není vyšetřován.

Potíže ovšem potvrdil i Jaroslav Tvrdík. „Firma se nyní potýká s reputačními a z toho vyplývajícími ekonomickými problémy,“ připustil.

„Naše investiční portfolio je stabilizované a financování aktiv transparentní. Během dvou a půl let jsme se stali jednou z předních investičních společností působících na trhu,“ uvedla Marcela Hrdá, výkonná viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company.

„Odmítáme zároveň spekulace médií o tom, že by jakékoliv naše společnosti (SK Slavia Praha, Eden Arena a další) čelily finančním či jiným problémům v kontextu informací, která média publikovala v posledních dnech,“ upozornila.

Dřívější informace Sportu hovoří o tom, že v těchto dnech v Číně probíhá zásadní jednání na nejvyšší úrovni, kde se má rozhodnout také o budoucnosti CEFC.

Gólman Slavie Kolář: Pohár bereme jako nejsnazší cestu do Evropské ligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud