Premium
6. prosince 2018 • 05:00

Plzeň, verze 2019. Čím bude jiná, kde chce ještě posílit a o koho je zájem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obraz týmu, který bude v příštím roce obhajovat titul ve FORTUNA:LIZE, už získává pevné kontury. Viktorii i na jaře povede Pavel Vrba, o jehož konci se během podzimu čile spekulovalo. Solidní výsledky v domácí soutěži a téměř jistý postup do vyřazovací části Evropské ligy však pozici úspěšného trenéra stabilizovaly. A ke třem už jistým posilám přibudou další. Momentálně je plzeňskou prioritou alternativa za Davida Limberského.



Jsou zápasy, které definují a lámou celou sezonu. Viktoria Plzeň takový odehrála minulý týden v moskevských Lužnikách. Díky mimořádně cenné výhře 2:1 nad domácím CSKA získala prémii 70 milionů korun a výrazně se přiblížila pokračování v Evropské lize, čímž se zaručené informace o předčasném konci Pavla Vrby – ať už z jeho nebo cizí vůle – staly naprosto bezpředmětnými.

„Není na místě uvažovat o změně trenéra, který klubu vydělává peníze a plní plán v Evropě i na domácí scéně,“ potvrdil deníku Sport zdroj blízký vedení západočeského celku, který je ve FORTUNA:LIZE druhý jen o čtyři body za vedoucí Slavií.

Plzeň má tedy jasno o obsazení lavičky – a rychle se rýsuje i budoucí podoba jejího kádru. Jak už je v jejím případě tradicí, posily si zajistila v dostatečném předstihu. V tomto směru má před domácí konkurencí, která nezřídka honí vše na poslední chvíli, dlouhodobě náskok.

Jako prvního si Viktoria pořídila už v září Joela Kayambu, za kterého Opavě zaplatila patnáct milionů korun a nechala ho ve slezském klubu do konce podzimu na hostování.

„O Joelovi se v Plzni mluvilo už dva roky, a když vidíte, že Slavia skupuje, co se dá, není divu, že Viktoria jednala takhle dopředu. Využila přitom navíc finanční problémy Opavy,“ vysvětluje hráčův agent Libor Páv.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud