Premium
4. dubna 2019 • 05:00

Tetteh se hledá, Sparta řeší, co s ním. Musíte na něj stále tlačit, říká Levý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim pálil ostrými, jen v lize zvládl devět gólů. Sparta se v dobách, kdy byla uvězněná pod olověnou dekou, mohla o útočníka Benjamina Tetteha opřít. A taky to dělala. S příchodem jara ovšem ghanský supertalent střelecky vychladl. Navíc se stále hlasitěji mluví o jeho špatnému přístupu k plnění povinností. Podle informací deníku Sport proto není vyloučeno, že vytáhlý střelec pro příští sezonu přijde o výsadní pozici útočníka číslo jedno. Ve hře je i varianta, že se ho klub pokusí v létě prodat. V placené části článku najdete i rozhovor se Stanislavem Levým, který Tetteha vedl ve Slovácku, a už tehdy věděl, že s ním nebude mít nejsnadnější práci.



Benjamin Tetteh má talent. Obrovský. O tom není sporu, moc dobře jsou si toho vědomi i na Spartě. K čemu jsou ovšem schopnosti od Boha, pokud hráč aktivně nepracuje na tom, aby je neustále rozvíjel? Právě to je současný případ letenského hroťáka. Jeho vývoj se ve druhé polovině sezony razantně přibrzdil, téměř zastavil.

Vrchol nastal v úterním pohárovém čtvrtfinále na hřišti Teplic. Tetteh první poločas prakticky odchodil, bez výraznějšího zájmu o hru. Bez chuti se prát, makat pro mančaft. Trenér Zdeněk Ščasný proto neměl jinou možnost, než ho v poločase nechat v kabině a do akce vyslat vlčáka Václava Drchala.

„Řeknu to tak, jak to je. „Benji“ ví, že není v optimální formě. Měl jsem s ním pohovor a řekl jsem mu, ať pracuje dál. Hlavně v tréninku, že to zase přijde. Usoudili jsme, že proti Teplicím potřebujeme hráče, který půjde do soubojů. Bude se posouvat do těžiště hry a půjde do každého gólového míče. To se u Tetteha nedělo. Proto šel do hry Drchal,“ zdůvodnil zkušený kouč své rozhodnutí.

Potíž je v tom, že pohovory v případě Tetteha nezabírají. Ghanský útočník na tréninku ani zdaleka nepracuje příkladně. Často si stěžuje na zdravotní problémy, ani zdaleka není v takové zátěži jako spoluhráči. Proto nemá adekvátně natrénováno, v zápasech proto často zaostává, chybí mu agresivnější start na balon, oproti podzimu se nemůže opřít o dynamiku prvních tří kroků. Sparta ho proto zkouší nabudit k lepší práci. Různě. Do duše mu promlouval trenér Ščasný, jeho asistenti i sportovní ředitel Tomáš Rosický. Ovšem bez výraznější odezvy, což dokumentují hráčovy jarní výkony.

Ani na podzim nebyl Tettehův přístup kdovíjak příkladný, rodák z Akkry ale střílel góly a jeho výkonnost měla vzestupnou tendenci. I proto se začalo hovořit o možném odchodu za lepším.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud