Štěpán Filípek
Premium
23. května 2020 • 04:40

S trenéry v obýváku a možná i na Silvestra. Změní ticho práci koučů?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máte to na jazyku, už se to dere ven a… Co teď? Jde to vůbec zastavit? I čeští prvoligoví trenéři si „užijí“ výjimečného fotbalového stavu. Možná každý jejich pokyn i nějaký ten drsnější obrat jako když na prázdných stadionech vezme vítr – a zanese je až k divákům u televize. Ti v přenosech uslyší i to, co obvykle zůstává skryto. „Každý náš proslov bude slyšet jako nikdy,“ očekává bouřlivák z Jablonce Petr Rada. ISport premium proto zjišťoval, zda a jak to chování koučů ovlivní.



Poprvé to zažijí v Teplicích, kde přivítají Liberec. Vyjdou z útrob stadionu, rozhlédnou se po tribunách a… nic. Prázdno. Ticho. „Bude to prazvláštní. Něco úplně jiného,“ tuší domácí trenér Stanislav Hejkal. „Jasně že to bude nezvyk,“ souhlasí rival Pavel Hoftych.

Ten už to alespoň na rozdíl od drtivé většiny kolegů zažil – na podzim na Slavii, kde bylo hlediště za trest uzavřené. A hlavně pro domácího kouče Jindřicha Trpišovského se jednalo o otřesný zážitek. „Byl to fotbalový pohřeb. Doufám, že jsem tohle zažil poprvé a naposledy,“ pravil.

Zápas i jeho slova si Hejkal hned vybaví. „Přesně si to pamatuju. A teď nás to čeká všechny…“

On i další trenéři si vše prubli při utajených generálkách před restartem soutěže. Včetně nasimulování povoleného počtu účastníků, zdvojení jejich funkcí. „Bude to divné. Vlastně o tom nikdo nic nevíme, žádný z nás to vyjma třeba jednoho zápasu nezažil,“ říká jablonecký kouč Petr Rada.

Na Stínadlech, v Edenu, na Letné, ve Štruncových sadech nebo na Městském stadionu ve Vítkovicích bude bít všepožírající fotbalová nicota do očí nejvíc. Duel o důležité body se ovšem bude atmosférou rázem podobat přátelskému utkání všude. Nebo ještě hůř. „Blíží se to tréninkovému prostředí, a přitom jde o mistrovský zápas,“ varuje Hoftych.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize>>>

Co to s hráči bez hlučného motoru z hlediště udělá, bylo v přípravách znát třeba na Baníku. „Možná i proto začínáme vlažně,“ dumal útočník Nemanja Kuzmanovič. Jeho šéfovi Luboši Kozlovi to přidělalo starosti. V zápase s Karvinou jeho tým doslova „nakoply“ až ostré fauly soupeře. „Teprve to nás trošku vyburcovalo. Taková křivda, že dostaneme nakopáno,“ pronesl.

Na trenérech proto bude ještě víc, aby udrželi tým v plné koncentraci a nasazení. „To je náš největší úkol,“ ví Rada. Byť zrovna v něm mají na severu záruku, že borci na trávníku rozhodně neusnou. Hned by je probudily rázné povely. „Mám rád, když

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud