Michal Kvasnica
Premium
28. května 2020 • 17:30

Překvapivý návrat? O Sigmu má zájem bývalý šéf Lébr. Láká reprezentanta

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sigma Olomouc konečně v rukou ekonomicky silného majitele? Zatím tato informace zazněla pouze na pondělní schůzce, ale oficiální písemná nabídka na koupi většinového majetkového podílu by současným dvěma akcionářům – spolku SK OLOMOUC SIGMA MŽ a městu Olomouc – měla brzy dorazit na stůl. A teď to podstatné a trochu pikantní: zájemcem je Josef Lébr (58), který už v klubu dlouhá léta působil coby spolumajitel, v současnosti pak jako člen výboru spolku. „Nabídl jsem pomoc,“ přiznává pro iSport Premium miliardář, který detailně popsal svou vizi. Osloví i jednoho bývalého reprezentanta.



Na začátku týdne proběhla schůzka, kde Josef Lébr, jenž byl dříve spolumajitelem Sigmy i členem výkonného výboru FAČR, prezentoval, že by měl znovu zájem o olomoucký klub.

Podle informací iSport.cz zní nabídka následovně: nejdříve 51 procent majetkového podílu, později až 66. Ten většinový (77,07 %) nyní drží spolek SK OLOMOUC SIGMA MŽ, menšinový město Olomouc (22,93 %).

„Celá záležitost se bude teprve vyvíjet, budou se hledat řešení. A já svou aktivní činnost stejně ukončím na valné hromadě,“ odmítá záležitost komentovat Jaromír Gajda, předseda spolku pověřený řízením společnosti a faktický šéf, jehož ve funkci v červnu nahradí místopředseda Jakub Beneš. Gajda chce coby důchodce dál pokračovat už jen neoficiálně.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize>>>

Náměstek primátora Martin Major je sdílnější: „Sjednali jsme jednání se zástupci klubu a požádali pana Lébra, aby písemně předložil svou nabídku. Chceme vědět, jak by tato transakce z ekonomického a právního pohledu probíhala, a také nás zajímá jeho budoucí strategie a vize.“

Jde hlavně o to, aby mělo město, které v roce 2018 od Sigmy na splátky koupilo Andrův stadion za 145 milionů, záruku, že nebude rozprodávána infrastruktura.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud