1. června 2021 • 13:36

Podepsáno! Hradec potvrdil dohodu s Koubkem. Nahradí Frťalu

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Hradce Králové se stal Miroslav Koubek. Devětašedesátiletý kouč nahradil na lavičce prvoligového nováčka Zdenka Frťalu, který po postupu skončil z rodinných důvodů. „Votroci“ o tom informovali na svém webu.



Koubek se ke klubovému trénování vrací po více než čtyřech letech. Naposledy vedl Bohemians 1905, kde skončil v dubnu 2017. Do září 2018 působil v roli asistenta Karla Jarolíma u české reprezentace.

Bývalý brankář v roce 2015 získal mistrovský titul s Plzní, koučoval také Slavii, Mladou Boleslav, Ostravu a Kladno. V první lize má celkem na kontě 192 zápasů. Koubkovými asistenty v Hradci budou Stanislav Hejkal a Adrian Rolko.

„Pokud se klub rozhodl pro variantu zkušený trenér a padlo to na mě, tak je to samozřejmě pro mě velká pocta, se kterou jsem ani nepočítal. Velmi si jí vážím a je to pro mě veliká výzva,“ řekl Koubek pro klubovou televizi.

„Měl jsem pauzu dva a půl roku, ale určitě jsem sledoval fotbal, chodil jsem do studií a psal svoje blogy do Sportu. Byl jsem v kontaktu s ligovým fotbalem, zejména vrcholovým. Ale ani druhá liga neunikala mé pozornosti,“ přidal pražský rodák.

Cílem Východočechů bylo najít trenéra, který zažil velké zápasy, ale i těžká období. „U Miroslava Koubka je dobrý předpoklad, že ustojí neobvyklou situaci, v níž přebírá mužstvo, které právě postoupilo,“ uvedl sportovní ředitel Hradce Jiří Sabou. „Při několika osobních pohovorech jsem z něj cítil velkou energii a to, že ví, co mužstvo potřebuje, aby bylo v nejvyšší soutěži konkurenceschopné,“ dodal.

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud