Michal Kvasnica
Premium
17. srpna 2021 • 05:00

Almási v Baníku: slovenský Zlatan je trefa. Kdo byl v létě taky na radaru?

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli si ho nechat v Rusku, nicméně Groznyj se s Ružomberokem nedomluvil na podmínkách. Přemýšlel o něm maďarský Puskás Academy, přednost však nakonec dostal Libor Kozák. Zájem o Ladislava Almásiho projevily i další kluby, ale když se ozval trenér Baníku Ondřej Smetana, měl vysoký Slovák jasno. Slezané vytáhli dvanáct milionů korun a přivítali nejdražší posilu za éry majitele Václava Brabce. „Hned po prvním týdnu jsme věděli, že to je trefa,“ říká spokojeně kouč. V zamčené části článku najdete také jména čtyř jiných útočníků, které měl Baník v létě na radaru.



Bilance jednoho vstřeleného gólu a jedné asistence za čtyři úvodní kola, konkrétně 267 odehraných minut, není bůhvíco. A přece to Ladislavu Almásimu stačilo k tomu, aby se stal novým oblíbencem fanoušků Baníku.

Nepřehlédnete ho. Dres s číslem 99, takřka dva metry, síla jako kůň. Zároveň solidní technika a hlavně – a to je vzhledem k postavě největší překvapení – nadprůměrná rychlost, což naposledy demonstroval proti Pardubicím. Že pokryje balon, se čekalo. Že bude vymýšlet tutovky pro Tetoura či Sora po individuálních akcích, už je příjemný přídavek. I jindy náročné ostravské publikum umí ocenit zarputilost, stoprocentní přístup a pokorný charakter. Nová přezdívka? Slovenský Zlatan.

„Chci se v Baníku hlavně bavit fotbalem. Do každého zápasu jdu s tím, že si ho chci užít, že chci dávat góly a nahrávat na ně,“ hlásí „Laco“. „A bojovat o nejvyšší příčky, to je náš jasný cíl.“

Zatím se mu to daří. Majitel Václav Brabec, jenž nedělní výhru 3:1 nad Východočechy euforicky slavil s hráči přímo v kabině tradičními popěvky, musí

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud