Martin Mls
Premium
27. září 2021 • 15:40

Kopecký: Drchal není buldok, Slavii stačí vybrat správně. Tipy Šilhavému

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FORTUNA:LIGA má za sebou devět kol a vyhlíží nedělní velké derby Sparta vs. Slavia. „Oba týmy o víkendu svými výkony daly nádhernou pozvánku: sparťané nastříleli pět gólů, slávisté čtyři,“ říká bývalý trenér české jednadvacítky či mistrovských Vítkovic Ivan Kopecký, ligový expert iSport.cz a deníku Sport. V zamčené části rozhovoru mluví o střelecké explozi slávistického útočníka Jana Kuchty, reprezentačních ambicích sparťanského klenotu Jakuba Peška či o nově rozzářené hvězdě Plzně, nečekaném střelci Lukáši Hejdovi. A na co může pomýšlet rozjetý Baník?



Začněme u Slavie, která po devíti kolech a nedělní výhře 4:1 nad Hradcem Králové zůstává jediným neporaženým týmem ligy. Vzhledem ke zlepšené produktivitě asi zaslouženě, viďte?
„U Slavie stačí, aby trenéři vybrali správné hráče. Vždycky jste zvědaví, v jaké sestavě nastoupí, v pohárech a nedělním derby se na plac dostanou jiní hráči než v lize. Ať hraje kdokoliv, Slavia zůstává silná, což ukázala i proti Hradci, kdy plno šancí ještě nedala. Vlastně se mi nelíbil jen jediný článek sestavy.“

Který?
„Ivan Schranz, není to hráč pod hrot. Na levé straně byl utopený. Zato se mi zamlouvali oba stopeři, Holeš se může hodně hodit i reprezentaci. Je velice rychlý a obratný. Nemá sice extra výšku, ale všechno zvládne zajistit. Ousou je pro mě zatím neznámá, jeho skutečné kvality se ukážou až v těžkých zápasech.“

Bylo znát, když slávisté za rozhodnutého stavu slevili z plné rychlosti a hráli bohorovně, což po zápase kritizoval i jejich trenér Jindřich Trpišovský?
„Chápu trenéry, že to řeknou. Pro diváky by pochopitelně bylo lepší, kdyby se slávisté snažili přidat další gól. Je to otázka hlavy: máme pohodlný náskok, už to nemusíme valit. Do té doby ale Slavia hrála svoji klasiku s kombinacemi a čekáním na fauly kolem šestnáctky. Kdo je pomalejší v myšlení nebo rychlosti, faul udělá. Mimochodem, ani Hradec nebyl v první půli špatný. Dostal sice od Slavie dost gólů, ovšem to se stane i jiným týmům.“

Báječnou formu má útočník Jan Kuchta, jenž přidal další dva góly. Řekl si o pozvánku do reprezentace pro pokračování kvalifikace na mistrovství světa?
„Dva góly dal a další tutovky ještě zahodil… Umí se dostat do šance a proměnit ji, což je pro útočníka klíč k úspěchu. Reprezentační linka protínala celé víkendové kolo:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud