Jakub Konečný
Premium
20. listopadu 2021 • 13:45

Kauza Matoušek: Slavia přeplatila Spartu i Dánsko, ale... Proč se trápí?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připomíná kometu, která zazářila – a zhasla. Byť do Slavie přišel za 35 milionů korun plus další bonusy s vizitkou střelce par excellence, zaznamenal v jejím dresu jediný gól. Jan Matoušek pak nezářil ani na hostování v Jablonci a už vůbec ne v Liberci, kde čekal na ligovou branku téměř dva roky. Přesto třiadvacetiletý útočník věří, že v Edenu dostane ještě jednu šanci. Spíš však směřuje vše k tomu, že tohle rozpačité spojení vyzní do ztracena... Jak se rodil jeho přestup a kam mohl tenkrát jít do ciziny? Jaký potřebuje přístup a proč se trápí?



Vlastně se stal obětí vlastního úspěchu. Jan Matoušek v sezoně 2017/18 vystřílel Příbrami jedenácti zásahy návrat do nejvyšší soutěže – a nezpomalil ani mezi elitou. Stačilo sedm kol, v nich čtyři zásahy a české velkokluby se na dvacetiletého útočníka s nadprůměrnou dynamikou, skvělým zakončením a překvapivě dobrou hrou hlavou slétly jako vosy na bonbon.

„Všechno to na něj bylo hrozně rychlý,“ hlesne jeho agent Martin Hrdlička.

Vzhledem k dlouhodobě nadstandardním vztahům s příbramským bossem Jaroslavem Starkou se nejprve na forhontě ocitla Plzeň, jenže v cílové rovince to byla tuzemská klasika – Sparta, nebo Slavia?

„Pamatuju si, jak tehdejší ředitel Sparty Adam Kotalík volal do Karibiku a závěr zněl, že 25 milionů korun je maximum,“ vybavuje si Hrdlička licitaci, v které tehdy šla nakonec nejvýš Slavia.

Její vedení nechtělo za žádnou cenu dopustit, aby Matoušek skončil u konkurence, a tak za něj podle informací deníku Sport zaplatilo 35 milionů korun plus další bonusy, což z příbramského odchovance dělá možná nejdražší přestup mezi českými kluby všech dob. Konkurovat mu může snad jen transfer Tomáše Holeše, který přišel do Edenu z Jablonce o rok později.

„Přesná čísla komentovat nechci, ale určitě to pro Příbram bylo hodně dobrý,“ culí se Starka při vzpomínce na nejlukrativnější obchod v historii skromného středočeského klubu.

Nezmarova sladká lež

Hrdlička přitom měl pro svého klienta i zajímavou nabídku z ciziny.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud