Jan Podroužek
Premium
11. února 2022 • 17:40

Kuchta chybí, dvě řešení pro Slavii: přizpůsobit hru Krmenčíkovi, nebo...

Autor: Jan Podroužek, inf
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by v útoku Slavie zůstala spálená země, půda neúrodná na góly. „Sešívaní“ procházejí na začátku jara prudkým šokem z odchodu produktivního útočníka Jana Kuchty, který se skvěle hodil do jejich pojetí fotbalu. Doposud ho nedokázali nahradit, výsledkem toho jsou dvě nuly ve dvou zápasech, mužstvo si ani nevytváří šance. Na kouče Jindřicha Trpišovského čeká složitý úkol: oprostit se od typově nevhodného Michaela Krmenčíka, nebo mu přizpůsobit hru.



Už je to téměř čtyři roky, co Slavia pod trenérem Jindřichem Trpišovským nedala gól ve dvou soutěžních zápasech po sobě. Tehdy v dubnu 2018 remizovala dvakrát za sebou 0:0, se Slovanem Liberec a Slováckem.

Situace se opakuje po hodně dlouhé době, v únoru 2022. Tedy v čase, kdy mužstvo prodělává zjevný šok z odchodu dvou hráčů, kteří zmizeli v podstatě současně v lednu, během zimní přípravy.

Za poslední rok a půl nejlepší střelec Jan Kuchta. A Nicolae Stanciu, od července 2019, kdy do Slavie přišel, autor celkem 54 soutěžních bodů. 26 gólů a 28 asistencí.

„Odchází nám zároveň dva důležití hráči, nejlepší střelec a nejlepší asistent. Nebude lehké je nahradit,“ upozorňoval už před startem jarní části sezony kouč Trpišovský.

Ani on ale nemohl čekat, že to bude na začátku bolet až tak moc.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud