Michal Kvasnica
Premium
13. dubna 2022 • 12:00

Galáskova otočka: z odchodu hlavním trenérem Baníku. Ale co v létě?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stalo se to, co se víceméně očekávalo už od chvíle, kdy se Tomáš Galásek do Ostravy v květnu 2021 coby trenér vrátil. Že až se nezkušenému kouči Ondřeji Smetanovi přestane dařit, nahradí ho v hlavní funkci právě někdejší reprezentant a asistent Jaroslava Šilhavého v národním týmu. Deník Sport to avizoval už v pondělí, včera ostravský management k tomuto kroku opravdu sáhl. Galásek se stává šéfem realizačního týmu Baníku, doplní ho Tomáš Hejdušek z béčka. Začínají v Plzni.



V Moravskoslezském kraji se již několik týdnů šuškalo o tom, že se po pouhém roce blíží ke konci mise Tomáše Galáska v Baníku. Shodovalo se na tom několik lidí z fotbalového prostředí napříč republikou. Oficiální verzí obou stran by s nejvyšší pravděpodobností bylo, že se chce někdejší vynikající záložník a mozek národního týmu v éře Karla Brücknera vrátit domů do Norimberku, kde má rodinu. Což samozřejmě nelze rozporovat.

Ale... Delší dobu šly z Bazalů zprávy, že komunikace mezi ním a hlavním trenérem Ondřejem Smetanou, potažmo managementem, povážlivě vázla. Respektive že některá strategická rozhodnutí se řešila bez Galáskovy účasti. Například v zimě prý vůbec nevěděl o příchodu některých posil, stejně tak měl být jednou překvapen i při taktické poradě a zveřejnění základní sestavy, kde chyběl jím preferovaný útočník.

Na druhou stranu – je otázkou, zda splňoval rodák z Frýdku-Místku roli tzv. silného asistenta s přesahem a protinázorem, rovnocenného parťáka Smetanovi a charismatické osobnosti, která bude umět sebevědomému řediteli Michalu Bělákovi rázně argumentovat a nenechá se zahnat do kouta.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud