Michal Kvasnica
Premium
22. dubna 2022 • 17:14

Rychlý jako Haaland. Smékal zaujal fanoušky Baníku. Je dobrý, uznal Rada

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O jeden centimetr, o jeden kilogram, o jeden rok méně. Jinak stejné fyzické parametry jako Erling Haaland, norská bestie z Dortmundu. Takové jsou proporce dvacetiletého útočníka Baníku Daniela Smékala, který nejprve zaujal v neděli v Plzni a poté zejména ve středu proti Jablonci. Při absencích Ladislava Almásiho a Jiřího Klímy vsadil trenér Tomáš Galásek na odchovance – a dobře udělal.



MSFL, třetí nejvyšší soutěž v Česku, už Daniel Smékal dávno přerostl. To se na Moravě a ve Slezsku již pár měsíců dobře ví. A svědčí o tom nejen patnáct nastřílených branek za béčko Baníku, ale zejména výkonnostní progres.

Dvacetiletý hrot disponuje zajímavým setem dovedností, i proto ho loni v říjnu kouč Jiří Žilák premiérově povolal do reprezentační dvacítky (starty proti Anglii a Rumunsku). Až do 29. kola však musel Smékal čekat na prvoligový debut a až do úplně posledního na šanci v základní sestavě.

Bývalý trenér Ondřej Smetana o něm po derniéře s Hradcem Králové (0:0) řekl: „V tréninku i v béčku předvádí dobré výkony. Určitě si zaslouží prostor. V první řadě ale máme nějaký cíl, bodů ve hře je stále hodně.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud