Jan Podroužek
Premium
1. května 2022 • 11:50

Bitva o titul: Plzeň (možná) chystá změny, Slavia zkoušet nebude

Autor: Jan Podroužek, jon, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jako horská dráha, která s nimi hází nahoru a dolů. Za poslední čtyři kola si Slavia a Viktoria Plzeň dvakrát vyměnily vedení v lize. Před největší bitvou sezony drží první místo Západočeši, jimž by i remíza mohla umést cestu za titulem. „Je to zápas o šest bodů, hodně to napoví,“ říká kouč „sešívaných“ Jindřich Trpišovský.



Je to víc než tři roky, co naposledy Viktoria Plzeň porazila Slavii. Na vítězství v Edenu čeká ještě déle – od dubna 2014, takže osm let. Ke svému štěstí se ale touhle vyloženě ponurou statistikou nemusí až tak trápit.

I remíza by pro ni totiž mohla mít doslova cenu zlata.

„Je to důležitý zápas v souboji o čelo tabulky, ale nemyslím si, že bude tím rozhodujícím. Výsledek utkání sice může hodně napovědět, ve hře ale pak bude ještě devět bodů a může se stát cokoliv,“ říká pro klubový web asistent trenéra Michala Bílka Pavel Horváth a přesně tím vystihuje náladu před největší ligovou bitvou.

Západočeši totiž při trochu slabší formě Slavie mohou spoléhat třeba i na to, že v případě prohry ještě v závěru nadstavby někde jejich konkurent ztratí. Doma se Slováckem? Nebo spíš na Baníku? Nebo naposledy v domácím derby? Za posledních pět kol červenobílí dvakrát ztratili, to Plzeň sice taky, ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud