Jonáš Bartoš
29. června 2022 • 19:47

Odtučňovací kůra Plzně: škrty odnesou další dva hráči. Horváth: Je to těžké

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř tři tisícovky na naplněném stadionu v Dobřanech a výhra 3:1. Viktoria Plzeň pokračuje v úspěšných výsledcích, zápas proti slovenskému mistrovi Slovanu Bratislava zvládla s grácií. Postupující příprava znamená škrty v početném kádru – v nominaci na zápas už nebyli Dominik Janošek a Miroslav Káčer. Druhý jmenovaný odchází na hostování na Slovensko. 



Na duel se Slovanem Bratislava poprvé po krátké dovolené naskočili tři reprezentanti – Jindřich Staněk, Lukáš Kalvach a Milan Havel odehráli poločas a pomalu se zapojují do týmu. Tři „kusy“ dovnitř týmu znamenají i nutné okleštění stávajícího kádru. Plzeň startovala přípravu s třiceti hráči, mnozí pod smlouvou s mužstvem ani nezačali a rovnou dostali svolení hledat si nové angažmá. Např. obránce Šimon Gabriel a útočník Tomáš Jedlička míří do druhé ligy: Jihlavy, resp. Chrudimi.

Z kádru velmi brzy odpadnou další dva hráči – záložníci Dominik Janošek a Miroslav Káčer už s týmem do Dobřan ani necestovali. „Nebyli v nominaci,“ nechtěl více rozvádět důvod absence dvojice hráčů asistent trenéra Pavel Horváth . Už předchozí duely nastupovali na netypických pozicích, kde vyplňovali mezery v sestavě – Janošek na stoperu a Káčer na pravé straně obrany.

Káčerovu budoucnost odhalila Viktoria ve středu večer, když oznámila roční hostování v Dunajské Stredě. Nový klub shání i Janošek. „Po návratu reprezentantů se Dominik do kádru nevejde. Na něčem pracujeme, snažíme se to řešit,“ sdělil Sportu hráčův agent Roman Brulík. Už v zimě se řešil odchod do ciziny, nakonec z toho bylo nepříliš povedené hostování v ostravském Baníku.

Miroslav Káčer je na odchodu z Plzně
Miroslav Káčer je na odchodu z Plzně

Velmi dobře se jeví navrátilec z hostování Ondřej Mihálik, který z pravého křídla skóroval zatím v každé přípravě. Viktoria ještě odehraje v pátek zápas proti Táborsku a poté dojde k dalším možným škrtům před odjezdem na soustředění do Rakouska.

„Bude to těžké, ale je to práce nás trenérů, abychom ty hráče vybrali. A práce hráčů je, aby nám každý den ukazovali, že do kádru patří. Zatím to tak je a pro nás je to skvělé,“ chválil nasazení celého týmu Horváth.

Západočeši mají za sebou tři přípravné duely, pokaždé s vítězným koncem. Výhra s divizními Klatovy (7:0), třetiligovými Karlovými Vary (9:0) doplnil skalp prvního opravdu těžkého soupeře. „Slovan si vytvořil dvě nebo tři dobré šance plus penaltu. Myslím, že my jsme těch příležitostí měli ještě víc a výhra mohla být vyšší. Nicméně výkon hlavně v první půli byl velmi dobrý. Druhý poločas byl poznamenaný situacemi, které do zápasu vnesly trochu neklid,“ hodnotil Horváth.

KÁDR PLZNĚ V PŘÍPRAVĚ 2022
BRANKÁŘI: Jindřich Staněk, Marián Tvrdoň, Martin Jedlička
OBRÁNCI: Lukáš Hejda, Luděk Pernica, Radim Řezník, Filip Čihák, Libor Holík, Mohamed Tijani, Milan Havel, Robin Hranáč (v rekonvalescenci), Filip Kaša (v rekonvalescenci)
ZÁLOŽNÍCI: Aleš Čermák, Jan Kopic, Kristi Qose, Lukáš Kalvach, Šimon Falta, Václav Pilař, Ondřej Mihálik, Pavel Bucha, Jhon Mosquera, Modou Ndiaye, Alexandr Sojka, Cadu.
ÚTOČNÍCI: Tomáš Chorý, Jan Kliment, Matej Trusa.
ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Václav Pilař (Jablonec), Kristi Qose (Karviná), Martin Jedlička (Dunajská Streda), Jan Kliment (Wisla Krakov), Filip Čihák (Pardubice), Libor Holík (v jednání, Jablonec), Mohamed Tijani (Slavia), Cadu (Pardubice
Odešli: Jean-David Beauguel (konec smlouvy), Aleš Hruška (konec smlouvy), Eduardo Santos (konec host.), Jan Sýkora (konec host.), Václav Míka (host. Pardubice), Dominik Sváček (host. Liptovský Mikuláš), Michal Hlavatý (Pardubice), Pavel Šulc (příprava s Jabloncem), Šimon Gabriel (host. Jihlava), Tomáš Jedlička (host. Chrudim), Miroslav Káčerk (host. Dunajská Streda)
Hráči, u kterých se řeší angažmá: Matěj Hybš, Lukáš Matějka, Joel Kayamba, Marko Alvir, Dominik Janošek.

 

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud