Jakub Lebloch
Premium
20. října 2022 • 19:26

Jak klokani bojují: síla v intenzitě i brejcích, slabina ve vzduchu

Autor: Jakub Lebloch, Jan Podroužek
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Už takhle ohromují ligu, a kdyby – aspoň občas – vyhráli doma, mohlo to být ještě lepší. Bohemians drží páté místo v nejvyšší soutěži, přičemž více než 84 procent bodů nasbírali na hřištích soupeřů. Deník Sport se „klokanům“ věnuje v podrobné analýze, z níž vyplývá, že výborně hraje mužstvo Jaroslava Veselého především doma, paradoxně v Ďolíčku ale skoro nedělá body.

  • „Nekontrolovaný“ způsob hry

    Svěřenci Jaroslava Veselého se spoléhají na svou soubojovost a velkou intenzitu hry. 45letý trenér sází stejně jako v minulém chrudimském angažmá na pragmatické pojetí a Bohemians tento přístup evidentně svědčí. V čem to spočívá? Zelenobílí své zápasy téměř nekontrolují. V průměru drží míč jen 45,6 procent času, méně mají už jen České Budějovice a Hradec Králové, a průměrně si na zápas vymění 297 přihrávek, to je čtvrtý nejmenší počet v lize, navíc s nejmenší úspěšností, jen 73 procent.

    K vidění je hlavně velký počet dlouhých míčů – 61 na zápas, to je nejvíce v soutěži – ovšem nenechme se vykolejit, nejedná se o žádnou bezhlavou nakopávanou. A jakmile o míč přijdou, jsou velmi intenzivní a aktivní při bránění. Soupeři povolí průměrně jen 8,52 přihrávky, než se pokusí zasáhnout a akci přerušit, to je čtvrté nejnižší číslo v lize. Více na hru soupeře tlačí už jen pražská „S“ a fyzicky našlapaný Hradec.

    Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

    Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud