9. května 2023 • 16:30

Adepti za Bílka do Plzně: favoritem Svědík, ve hře i zahraniční varianta

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
23
  • Video se připravuje ...

    Viktoria Plzeň potvrdila to, o čem se už delší dobu hovořilo, a sice že na její lavičce nebude pokračovat kouč Michal Bílek, na přetřes přijdou v budoucnu i asistenti. Deník Sport a iSport.cz už nyní disponují informacemi ze zákulisí, a ty naznačují, že nejvážnějším kandidátem na uvolněné místo je trenér Slovácka Martin Svědík. Ovšem v případě, že by se generálnímu řediteli Adolfu Šádkovi podařilo sehnat nového majitele, případně investora, je ve hře i zahraniční varianta. Procenty vyjadřujeme šanci na danou variantu.

  • Miroslav Koubek, 5 %

    O místo, které zná ze sezony 2014/2015, kdy s klubem získal titul, stojí, i v klubu jeho jméno padá. Zatím ale spíše nesměle, do úvahy se musí vzít jeho zdravotní stav, kvůli němuž opouštěl lavičku Hradce Králové. Na ní byl nicméně rovněž úspěšný, Východočechům pomohl etablovat se v první lize.

    Trenér Hradce Miroslav Koubek Trenér Hradce Miroslav KoubekFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Vítězslav Lavička, 15 %

    Ano, dalším koučem Viktorie by se znovu mohla stát i někdejší sparťanská ikona. Má to nicméně drobný háček, a to jsou náklady nejen na hlavu Vítězslava Lavičky, ale také na jeho ustálený realizační tým, v němž jsou jeho polští kolegové a věrný asistent Zdeněk Svoboda.

    Kouč Vítězslav Lavička je strůjcem posledního titulu Sparty v roce 2014, vedle tleská majitel Daniel Křetínský Kouč Vítězslav Lavička je strůjcem posledního titulu Sparty v roce 2014, vedle tleská majitel Daniel KřetínskýFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Zahraniční varianta, 20 %

    Nepodceňujme v žádném případě tuto linku. Ale je to složité. Ve chvíli, kdy by se Adolfu Šádkovi podařilo získat pro Viktorii nového majitele, případně investora, zvýší se varianta zahraničního kouče rapidně i na úkor Martina Svědíka. Zatím ji ponecháváme někde na dvaceti procentech i proto, jak nejistá je v těchto dnech změna majetkových struktur klubu.

    Šádek otevřeně o prodeji Plzně. Jaká bude jeho funkce v budoucnu?
    Video se připravuje ...

  • Martin Svědík, 60 %

    Jako ligového útočníka si ho dneska pamatují spíš už jen kronikáři, lize daleko víc imponují jeho trenérské dovednosti a úspěchy. A ty má ve Slovácku nezpochybnitelné, mravenčí prací dostrkal od svého nástupu v roce 2018 moravský celek až do širší české špičky a pronikl s ním i do skupiny Konferenční ligy. Ve smlouvě s klubem má výstupní klauzuli, což může jednání komplikovat. Ta už se nicméně podle informací Sportu začínají pomalu rozbíhat…

    Svědík, ale i šokující tah Koubkem. Koho vidí redaktoři Sportu v Plzni?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
23

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud