Jiří Fejgl
21. července 2023 • 15:08

Černý se vrací ke zkratům: Dočkalova kopačka? Cedidla byl větší chyba

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mihl se u nechutně legendární hlavičky plzeňského Tomáše Chorého do tváře sparťana Asgera Sörensena. V tomto momentu však nechyboval, omyl šel zásadně za videorozhodčím Pavlem Fraňkem. Přesto i Dalibor Černý, nynější kometa mezi sudími ve fotbalové lize, má za sebou nedobré zápasy…



Asi nejvíce se o něm mluvilo poté, když na jaře 2022 nevyloučil v Jablonci sparťana Bořka Dočkala za ostrý faul, kop do hlavy Davida Housky.

„Ale já si ještě víc beru případ pana Cedidly,“ přizná. O co šlo? Zlínský obránce v srpnu 2022 v duelu na Slavii šíleným skluzem sestřelil domácího Ewertona. Od Černého viděl jen žlutou kartu, později však schytal pětizápasový distanc.

„Neschovával jsem se po tom. Byly to stejné případy, člověk se musí ponaučit a na další zápas jít s čistou hlavou,“ popisuje Černý. Jenže jak na to? Nejprve studiem záznamu. „Musím si říct, jestli jsem to špatně vyhodnotil,“ vykládá.

Tento omyl se dá napasovat na kauzu Cedidla. „Nebo jestli jsem prostě třeba blbě stál, stoprocentně jsem to neviděl, což byl Dočkalův případ,“ rekapituluje.

Slavia - Zlín: Cedidla drsným skluzem zajel Ewertona, obdržel jen žlutou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud