Jiří Fejgl
Premium
9. listopadu 2023 • 04:55

Haraslín je pro klíčový duel připraven, ale... Nastává čas pro Ševčíka?

Autor: Jiří Fejgl, inf
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GLASGOW | Kdysi se na tenhle stadion vměstnalo více než sto tisíc diváků, v roce 1939 sem přišlo na derby se Celtikem 118 567 fanoušků. Wow! Dnes je kapacita něco málo přes padesát tisíc, přesto Spartu, která se na Ibrox Stadium představí v duelu Evropské ligy proti domácím Rangers, čeká peklo. Uvidí se, zda a jak kouč Brian Priske využije zbraň posledních týdnů, drzého šikulu Michala Ševčíka. Přichází jeho čas?



Skotsko je zvláštní. Zaprvé místní angličtině fakt nerozumíte. Vždyť i hráči Manchesteru United nejednou vzpomínali, jak jim svým akcentem zatápěl proslulý sir Alex Ferguson.

Zadruhé – a to už jsme u fotbalu – je místní liga (pod)průměrná. Přesto v ní najdete dva kluby světového renomé, klasické značky. A také v Glasgow, v metropoli, která má necelých 700 tisíc obyvatel, stojí tři majestátní arény. Národní Hampden Park (tady dal Patrik Schick gól, který ho dostal do písniček), Celtic Park (největší) a Ibrox Stadium, kde se v Evropské lize předvede Sparta.

Jeden šedesátitisícový, dva padesátitisícové stadiony na kupě. Nelze nezávidět…

V hranatém modrém kotli bude usilovat český mistr o průnik do jarní části Evropské ligy. Přes herně velmi výrazné výkony si cestu zašmodrchal domácí plichtou s Rangers. Sparťané byli na Letné v prvním poločase jasně lepší, zazdili však šance, proto potřebují zabodovat v Glasgow.

„Je to pro nás klíčový zápas,“ netajil na tiskovce v útrobách Ibrox Stadium trenér Brian Priske. „Skupina je velmi složitá v mnoha aspektech.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud