Pavel Janega
23. června 2009 • 16:19

Rosickému vyhazov z Arsenalu nehrozí

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok a půl si nezahrál ostrý zápas, přesto se Tomáš Rosický o své místo bát nemusí. Kouč londýnského Arsenalu Arséne Wenger prohlásil, že nehodlá prodávat žádné hráče. Český záložník i nadále figuruje v jeho plánech.



Neustálé odkládání návratu Tomáše Rosického na zelený pažit vyvolávalo další a další otazníky nad jeho budoucností v Arsenalu. Objevovaly se názory, že s ním trenér ani vedení nepočítá a je připravené jej uvolnit do jiného klubu.

V dubnu začala turecká média spekulovat o jeho přesunu do Galatasaraye Istanbul, kde měl nahradit s trenérem hádajícího se Lincolna a obnovit reprezentační spolupráci s Milanem Barošem.

Tuto informaci však žádná strana nepotvrdila. Arsenal ani na sekundu nezapochyboval o tom, že se Rosický dostane zpátky do výtečné formy, v níž byl před těžkým zraněním. „Zatím mě nevyhodili, tak snad se mnou počítají,“ usmál se český záložník v nedávném rozhovoru pro Sport.

Pro Rosického mluví také fakt, že u kouče Wengera vždy cítil obrovskou důvěru. Počítal s ním při jeho návratech po svalových zraněních a nejinak tomu bude v nadcházející sezoně.

Na ni se Rosický připravuje pilně. Arsenal mu sestavil plán, který v Česku splňuje do posledního detailu. Navíc v závěru sezony dva týdny trénoval s týmem naplno. „Na úplně prvním plném tréninku mě trenér přivítal zpátky a všichni mi zatleskali. To bylo moc pěkný, trochu mě to dojalo,“ líčil návrat mezi spoluhráče.

Wenger hlavně nechce prodejem Rosického a jiných klíčových mužů ze základní sestavy opakovat chybu z loňského léta. Arsenal pustil záložníky Flaminiho a Hleba, které v uplynulém ročníku horko těžko nahrazoval.

30.5.2008 - Tomáš Rosický na přípravném utkání se Skotskem.
30.5.2008 - Tomáš Rosický na přípravném utkání se Skotskem.

„Neradi bychom znovu prodávali hráče a přestavovali kádr. Chci je pro další sezonu všechny udržet,“ uvedl francouzský kouč s tím, že klub bude v letním přestupovém okně pouze nakupovat. „Vytyčili jsme si dva cíle. Nicméně musím dodat, že vytyčit si cíle a koupit je, jsou dvě rozdílné věci.“

První posilou se před pár dny stal belgický obránce Thomas Vermaelen, který do Arsenalu přestoupil z Ajaxu za 10 milionů liber. Tou druhou bude pravděpodobně defenzivní záložník, spekuluje se o Brazilci Felipe Melovi a barcelonském Yaya Tourém.

Jednoho z nich by rád Arsenal přivítal již v brzké době. Wenger chce totiž zahájit letní přípravu s kompletním kádrem, na níž nebude na 99,9% Tomáš Rosický chybět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud