Pavel Janega
20. října 2010 • 18:35

Wilfrieda chtějí Young Boys. Zaujme Švýcary?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční duel s Lausanne může být pro sparťanského útočníka Bonyho Wilfrieda pikantní v tom, že jej budou sledovat skauti švýcarského klubu Young Boys Bern. Pokud je zaujme, dost možná v lednu změní dres!



Švýcarský tisk představuje Bonyho Wilfrieda fanouškům Young Boys jako „nového Didiera Drogbu“. Navíc dodává, že se skvěle hodí do systému klubu, který sází na mladé a talentovaného útočníky.

Wilfried hlavou umí. Dokázal to i proti BoleslaviFoto Pavel Mazáč (Sport)

Letenský forvard by neměl v Bernu problém ani s aklimatizací. V jednom týmu by se totiž sešel hned se třemi krajany z Pobřeží slonoviny.

Ještě na jaře navíc oblékal barvy švýcarského týmu také Seydou Doumbia, který v létě zamířil do CSKA Moskva. A právě jeho by mohl Wilfried nahradit. Alespoň si to takhle Švýcaři malují.


Nejbližší přestup ovšem bude možný až v lednu 2011, kdy se otevře přestupového okno. „Co bude v zimě, to nedokážu předjímat,“ řekl ve středu Jozef Chovanec. „Ale zatím mi na stůl nepřistála žádná nabídka.“

Bony Wilfried slaví s Tomášem Řepkou výhru v derbyFoto Michal Beránek (Sport)

Každopádně ví, že Evropská liga je na tolik sledovaná, že sparťané mají skvělou šanci předvést se skautům různých klubů.

„Hrají pro sebe. Nejen aby se ukázali zahraničním celků, ale třeba i reprezentačním trenérům. Právě Bony byl nedávno poprvé pozván do národního mužstva,“ poznamenal Chovanec.

Toho každý zájem o jeho svěřence těší. „Pro Spartu je to dobré. Ale opravdu nedokážu v tuhle chvíli říct, co se stane v lednu,“ pokrčil rameny generální sportovní manažer.


Dalším údajným zájemcem o sparťanského útočníka je bundesligový Hannover 96, kde ještě nedávno působil český reprezentant Jiří Štajner.

Bony Wilfried se raduje z výhry v derby, kterou zařídil svou brankou minutu před koncemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Němci jsou však ochotni zaplatit Spartě jen 700 tisíc eur, což je v přepočtu asi 17,5 milionů korun.

Na takovou sumu by letenský celek, i kdyby nehrál příští rok Ligu mistrů, nekývnul. Wilfriedova cena se totiž odhaduje na 40 milionů korun.

V létě se spekulovalo také o jeho přesunu do rumunského klubu Steaua Bukurešť, odkud ale žádná zajímavá nabídka nedorazila.

Zklamání. Sparta doma nestačila na Plzeň a prohrála 0:1
Zklamání. Sparta doma nestačila na Plzeň a prohrála 0:1

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud