4. září 2015 • 15:34

Chcete vidět Watford? Díky Pudilovi je šance v Pěnčíně i Satalicích

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystá se nakopnout kariéru. Těší se, jak bude v Anglii válet druhou ligu za Sheffield Wednesday, přesto Daniel Pudil nevynechá jedinou šanci, jak pomoci českým klubům v nižších soutěžích. Třeba teď během léta dovezl do Čech dvě sady dresů Watfordu, za který v minulé sezoně hrál. „Nedělá mi problém pomáhat malým klubům, dělám to rád,“ svěřil se devětadvacetiletý fotbalista.



První sada dresů putovala do Pěnčína, který sponzoruje otec jeho přítelkyně. Druhá pak do pražských Satalic, kde funguje tým Františka Drbala, který je Pudilovým známým.

„Byl jsem s rodinou ve Frantově hospodě na oslavě. Dali jsme se do řeči a od té doby si výborně rozumíme. Kluci od nich z týmu byli za mnou i v Anglii a u nějakého drinku se to hecovalo. Řekl jsem jim, že dostanou sadu dresů, ale jen tehdy, když vyhrají soutěž Sportu o nejproduktivnější tým a k tomu Watford postoupí do Premier League. To se povedlo, tak jsem jen splnil slib,“ směje se Pudil.

Drbalovu týmu prý držel palce, na internetu sledoval, jak si v soutěži vede. A sem tam kamarády podpořil i video vzkazem. Je sice profesionál, ale i nižší soutěže uznává.

„Jednou přijde čas, kdy takovou soutěž budu hrát taky, nejsem typ člověka, co by to v šestatřiceti ukončil. Já budu hrát do té doby, dokud to půjde. Fotbal miluju od chvíle, co jsem se narodil,“ vypráví Pudil.

Potřebné věci získal český obránce od kustoda anglického týmu. „Nebyl s tím žádný problém, oni dresy mění každý rok a já měl se všemi v klubu výborné vztahy, domluvili jsme se na tom, co je možné,“ prozradil Pudil.

Ten na konci minulé sezony podpořil i Velké Hamry. „Hrály důležitý zápas o záchranu, tak jsem jim dal pár tisíc, aby se hráči mohli vyspat na hotelu. Když je šance, rád nějakým způsobem pomůžu,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud