27. ledna 2012 • 14:14

Z ligy nabídku nemá, Dejmal má pozvednout Spartak Příbram

Autor: tru
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi výraznou posilu získal fotbalový tým Spartak Příbram: od 1. února mužstvo jako trenér převezme Jindřich Dejmal, známý kouč, který v lize vedl Slavii, České Budějovice, Jablonec či Drnovice.



Na podzim trénoval v divizi Strakonice, ale po úspěšném podzimu, když tým dovedl na třetí místo, jen šest bodů od postupové pozice, se s vedením dohodl na ukončení spolupráce. Teď ho čeká středočeská I. A třída.

Ještě v listopadu měl 63letý Dejmal myšlenky na ligu. „Kdyby přišla nějaká nabídka z ligy, šel bych do toho, ale nečekám, že se to stane,“ říkal v rozhovoru pro Sport.

Liga to opravdu není, Spartak Příbram hraje o pět soutěží níž, ale ambice klubu v žádném případě nechybí. Po podzimu je na čtvrté pozici I. A třídy skupiny A. Na vedoucí Novou Ves pod Pleší ztrácí 11 bodů.

Mezi oběma celky je ještě Všenorský SK, za který hrají exligisté Jiří Novotný s Luďkem Zelenkou a Černolice. Za nimi stojí bývalý šéf rozhodčích Luděk Macela - v minulosti se v černolickém dresu objevovaly jména jako Chovanec, Hašek, Rada, Beránek, Vízek...

Jaro bude ve středočeské I. A třídě určitě zajímavé. Od Dejmala si v klubu hodně slibují. Napovídá tomu i fakt, že na středu 1. února vedení svolalo tiskovou konferenci, kde zkušeného kouče oficiálně uvede do funkce.

„Smlouva byla uzavřená od 1. února 2012 na 2,5 roku. Úkolem trenéra je pozvednout oddíl minimálně do krajského přeboru, případně i do divize,“ píše se v prohlášení klubu, v němž před deseti lety působil jako hráč i slavný záložník Jan Berger.

„Na práci se strašně těším. V Příbrami se mi moc líbí, Spartak má nádherný areál, který je na vyšší úrovni než mají k dispozici některé profesionální kluby,“ řekl pro iSport.cz Dejmal.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud