16. ledna 2012 • 13:54

Baranek pomáhá tvořit novou Spartu, hrát bude za Třeboradice

Autor: tru
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Získal práci v novém realizačním týmu fotbalové Sparty, ale s aktivním hraním ještě Miroslav Baranek nekončí. Bývalý reprezentační záložník bude na jaře působit v týmu pražského přeboru z Třeboradic, kde dělá hrajícího kouče Václav Drobný, další bývalý sparťan a exligista.



Baranek na podzim působil v divizním Prostějově, kde také prodloužil smlouvu a chtěl se s ambiciózním nováčkem rvát o postup do třetí ligy.

Jenže ve chvíli, kdy si ho do svého realizačního týmu vybral Jaroslav Hřebík, angažmá na Hané skončilo. Velká časová zaneprázdněnost i náročné dojíždění, to by nešlo skloubit.

A tak si Baranek hledal angažmá v hlavním městě. Hned po nástupu do funkce vedoucího mužstva Sparty 38letý záložník říkal: „Když z toho minima volného času něco zbude, tak si někde kopnu, někde se zaregistruju.“

Na jeho kličky se teď mohou těšit fanoušci na severním okraji Prahy: do svého kádru ho zlákal nováček pražského přeboru z Třeboradic.

Hodně pomohlo přátelství s Václavem Drobným, který šestý tým soutěže vede jako hrající trenér. „Ještě se to musí vyřídit papírově, ale s Mírou máme dohodu, že u nás bude působit. Pro jarní část s ním počítám,“ potvrzuje Drobný.

„Měl k nám jít už v létě, ale nevyšlo to. Teď jsme se k tomu vrátili, když se ukázalo, že bude pracovat ve Spartě.“

K Drobnému přibude další hvězda

Drobný už v pražském přeboru patří k největším hvězdám, teď k němu přibude i další zkušený fotbalista, který má v české lize bilanci 292 utkání/57 gólů, za reprezentaci sehrál 17 utkání a pětkrát se střelecky prosadil.

Zkusil si i angažmá v německém Kolíně nad Rýnem. „Pro nás to bude velká posila. Mladým klukům, kteří mají nějakou perspektivu, by jeho přítomnost měla obrovsky pomoct. Mirkův přístup, jeho kvalita, to by je mělo posunout ještě výš,“ věří Drobný.

Radost Baranka s Fukala
Radost Baranka s Fukala

„Když mám k dispozici takového hráče a k němu několik dalších opravdu kvalitních typů dopředu, tak bude náš styl ještě ofenzivnější, a to už jsme nastupovali se třemi útočníky. Určitě budeme útočit, byli bychom hloupí, kdybychom takovou kvalitu nevyužívali,“ plánuje Drobný.

Při sezení u kalendáře se zápasy zjistil, že by mohl být Baranek k dispozici na drtivou většinu zápasů. Utkání Třeboradic a Sparty se kryje jen dvakrát.

„Sice jsme s Mirkovým příchodem zestaršili kádr, což já nerad, ale když se nabízí taková kvalita... Teď jsme vzali Mirka, v létě bychom rádi brali mladé kluky. Žádní další exligoví fotbalisté k nám nepůjdou. Jsme tady my dva, to je dostačující. V Třeboradicích je to pořád založené na klucích, kteří jsou odsud, tak to má být. Chceme vytvořit dobré přeborové mužstvo.“

Baranek k tomu jistě výrazně přispěje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud