18. dubna 2012 • 04:00

INSPEKTOR Sportu: Komentovaná reportáž z Velkého Meziříčí

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první pohled vás stadion divizního Velkého Meziříčí určitě neuchvátí. Škvárová atletická dráha kolem hřiště, staré budovy, malá „zaplivaná“ hospůdka, u které musíte vystát frontu venku za dveřmi. A hlavně rozpadlý dům za jednou z branek, jehož okolí vypadá jako staveniště, na němž se už ale hodně dlouho nepracuje.



I proto je vstupné 40 korun trochu vyšší. Jako program slouží oboustranně potištěný papír A4. Ač místy vynechával toner, musí se klub ocenit za to, že se snaží diváky v době rekonstrukce internetových stránek aspoň nějak informovat.

Když uděláte pár kroků za pokladnu, dýchne na vás zvláštní, příjemná atmosféra. Přátelští lidé, kteří se s vámi dávají do řeči. S vykáním se tady nikdo moc netrápí – jste na fotbale...

Naprostým unikátem je místní hlasatel. Už před zápasem spustí spršku slov, jako byste zmáčkli spoušť samopalu. Čilý a energický projev, spousta zajímavých informací o hráčích i obou klubech.

V průběhu zápasu pak komentuje každou důležitější akci: kdo přihrával, střílel, kolikátý se kope roh. Při střídání se dozvíte, kolik který fotbalista v sezoně odehrál, kdy a komu dal gól. I méně bystří fanoušci se tak s přehledem orientují. Hodně netradiční pojetí, ale perfektní!

Videoreportáž z fotbalového stadionu ve Velkém Meziříčí
Video se připravuje ...

Diváci si můžou vybrat, jestli se usadí na hezkou krytou tribunu, nebo využijí lavičky na valu kolem hřiště. Vidět je ze všech míst výborně. Parta bubeníků navodí slušnou atmosféru, společně s hlasatelem a zvukem řehtaček časem strhnou k větším emocím celou návštěvu. Ta byla na utkání s Bystrcí 324 diváků, což je pěkné divizní číslo.

Když vás přepadne hlad, máte možnost dát si místo klobásy vynikající cigáro za 35 korun, k tomu pivo za 23 korun. Cena je stejná pro alko i nealko verzi. V chladném počasí dostanete u stánku svařák i grog (29 korun). V tomhle směru je o návštěvníky postaráno velmi dobře.

Stadion by snesl rekonstrukci, plánujete ji?

„Máme to samozřejmě v plánu, chceme rozšířit kabiny, udělat novou a větší hospodu. Co se týče budovy za bránou, vadí nám, ale bohužel to není v naší moci. Stadion je města, ten barák stojí na soukromém pozemku, ale jednáme o tom, že by se celý prostor mohl změnit. Všechno je o penězích, rádi bychom nějaké úpravy zvládli v horizontu pěti let. Už do konce dubna bychom pak měli mít nové internetové stránky, které budou o úroveň výš, než mají jiné divizní kluby.“

Petr Ostrý, předseda klubu FC Velké Meziříčí

Zastaralý stadion, ale perfektní hlasatel. Tak vypadá atmosféra na fotbale ve Velkém Meziříčí
Zastaralý stadion, ale perfektní hlasatel. Tak vypadá atmosféra na fotbale ve Velkém Meziříčí

Fotbalový inspektor deníku Sport – FC Velké Meziříčí (divize D)

Stadion 4
Komfort 6
Občerstvení 7
Atmosféra 8
Atraktivita hry 6
Výsledná známka 6,2

Dosavadní žebříček hodnocených stadionů (Fotbaloví inspektoři Deníku Sport v této sezoně navštívili 14 náhodně vybraných stadionů od třetí ligy níž. Nejlépe zatím dopadly Pardubice, nejhůř Brumov)

Pořadí Klub (soutež) Výsledná známka
1. Pardubice (ČFL) 7,6
2. Žatec (divize B) 7,4
  Nový Bydžov (divize C) 7,4
4. Velim (divize C)         7,2
  Sedlčany (středočeský přebor)          7,2
6. Česká Lípa (třetí liga) 7
  Písek   (ČFL)   7
8. Loko Vltavín (třetí liga) 6,8
  Luhačovice (zlínský přebor)  6,8
10. Soběslav (Jihočeský přebor) 6,4
11. Horažďovice (Plzeňský přebor) 6,4
  Velké Meziříčí (divize D)    
 6,2
13. Litovel (Olomoucký přebor) 5,8
  Hradec n. M. (moravskoslezský přebor)       5,8
15. Humpolec (Přebor Vysočiny) 5,6
16. Hořovicko (divize A) 5
17. Poruba (Moravskoslezský přebor) 4,2
18. Hodonín (divize D) 3,8
19. Brumov (divize E) 3,4
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud