Michal Koštuřík
9. května 2012 • 08:00

Video: Fotbal v Rosicích? Výhled přes síť a „atrakce“ jménem Pacanda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další pokus o vzkříšení své kariéry zde provádí Milan Pacanda, na lavičce sedí brněnská ikona Karel Jarůšek. A za brankou rozpustile dovádí prckové na odrážedlech. „Už toho nechejte, začíná se hrát,“ okřikne je jedna z maminek, když rozhodčí zahájí druhý poločas. Vítejte na MSFL v Rosicích u Brna, které bojují o přežití v soutěži a také o samotnou budoucnost klubu.



Ulice, ve které leží stadion Slovanu, nese příhodný název Sportovní. Hned vedle se totiž nachází zimní stadion, míst k parkování je dostatek. K hrací ploše je to skutečně jen pár metrů. Kamenný ochoz se žlutými sedačkami, sousedící s jedinou (částečně zakrytou) tribunkou k Rosicím neodmyslitelně patří. Podobně jako lány pole, lemující areál z protější strany.

Veškerý „společenský“ život během zápasu a o přestávce se odbývá u vchodu, nad nímž se klene hlavní budova se sympatickou restaurací a obytnými prostory. Pár lavic je přímo u trávníku za vysokou ochrannou sítí, která zabraňuje míčům v náletu na okna domu. A divákům mírně ztěžuje výhled na hru. Potřebujete-li si odskočit, opravdu luxusní a novotou vonící toalety jsou vám uvnitř fotbalové hospůdky k dispozici.

Pohled přes síť! Na ten si domácí fandové už dávno zvykli Pohled přes síť! Na ten si domácí fandové už dávno zvykliFoto Michal Koštuřík

K dodání energie skvěle poslouží klobáska z udírny, pivo Starobrno a jiné laskominy. Ve vnitřní restauraci je v neděli při utkání s Uničovem k mání například polévka (vývar), vepřový řízek s bramborem za 80 korun, tlačenka, langoš, sýr v bulce či hamburger. Naprosto dostatečná nabídka pro hladového návštěvníka, kterého dietní fotbalové představení domácího souboru nezasytí.

Ani posily z druholigového Znojma či bývalý brněnský kouč Jarůšek, který se v zimě ujal záchranářské mise, s tím nic nesvedou… Stejně jako promarněný talent Pacanda, jenž brzy po pauze kvůli zranění střídá. Po remíze 1:1 s Uničovem šance Rosic na udržení v MSFL opět poklesly. Oficiální počet 310 diváků se zklamaně rozchází k domovům.

Je ohrožena existence fotbalu v Rosicích?

„Na této úrovni stoprocentně ano. Peníze, které nám dává město, stačí s bídou na krajský přebor. Spíš na I. A třídu. Jinde jsou na tom líp, ale nikdo na radnici na to neslyší. Rád bych MSFL udržel, ale když nebudou finance, fotbal tady nebude…Nedá se pořád bojovat s větrnými mlýny. Rádi bychom třeba měli umělou trávu a další tribunu, jenže je to nereálné. Nikdo mi s tím nepomůže.“

Zdeněk Fukan, majitel klubu FC Rosice

Videoreportáž z fotbalového stadionu v Rosicích
Video se připravuje ...

 

Fotbalový inspektor deníku Sport – FC Rosice (MSFL)

Stadion 6

Komfort 7

Občerstvení 8

Atmosféra 5

Atraktivita hry 5

Výsledná známka 6,2

 

Pořadí všech hodnocených stadionů

1. Pardubice (ČFL) 7,6

2. Žatec (divize B) 7,4

Nový Bydžov (divize C) 7,4

4. Velim (divize C) 7,2

Sedlčany (středočeský přebor) 7,2

6. Česká Lípa (ČFL) 7

Písek (ČFL) 7

8. Loko Vltavín (ČFL) 6,8

Luhačovice (zlínský přebor) 6,8

10. Soběslav (jihočeský přebor) 6,4

11. Horažďovice (plzeňský přebor) 6,2

Velké Meziříčí (divize D) 6,2

Rokycany (divize A) 6,2

Rosice (MSFL) 6,2

15. Litovel (olomoucký přebor) 5,8

Hradec n. M. (moravskoslezský přebor) 5,8

17. Humpolec (přebor Vysočiny) 5,6

18. Hořovicko (divize A) 5

19. Poruba (moravskoslezský přebor) 4,2

20. Hodonín (divize D) 3,8

21. Brumov (divize E) 3,4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud