8. září 2014 • 15:22

V Bosonohách se slavilo. Dorazily legendy a Pelta daroval 100 tisíc

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub SK Bosonohy slavil 85. výročí založení a v sobotu 6. září to nebyly oslavy jen tak nějaké. Do jedné z nejmenších brněnských městských částí přijel přímo předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta, dále Pavel Blaha, předseda Jihomoravského fotbalového svazu, a mezi dalšími vzácnými hosty byl i nejlepší fotbalista roku 1977, bosonožský rodák Karel Kroupa.



V úvodu se gratulovalo také legendárnímu sportovnímu komentátorovi Karolu Polákovi (7. 9. 2014), který se rozhodl oslavit svoje neuvěřitelné osmdesátiny právě v Bosonohách.

Miroslav Pelta a Karol Polák pak společně předali certifikát o vytvoření českého rekordu bosonožskému hráči a místnímu rodákovi Patriku Holomkovi, který měl v den oslav rovných čtyřicet.

Holomek se stal prvním českým fotbalistou zapsaným v České knize rekordů jako fotbalista, který vstřelil branku ve všech mistrovských soutěžích od základní třídy až po první ligu.

V Bosonách se skloubila fotbalová historie se současností i budoucností naší kopané a Miroslav Pelta z toho měl určitě radost
V Bosonách se skloubila fotbalová historie se současností i budoucností naší kopané a Miroslav Pelta z toho měl určitě radost

Tleskali mu a všechny vzácné hosty přišli pozdravit také nejmladší bosonožští fotbalisté, které právě Holomek trénuje. Po slavnostním výkopu v provedení prvního muže českého fotbalu pak benjamínci dokázali, že Karel Kroupa i Patrik Holomek mají dobré následovatele.

V Bosonách se tak skloubila fotbalová historie se současností i budoucností naší kopané a Miroslav Pelta z toho měl určitě radost. K 85. narozeninám dostal klub od předsedy FAČR 100 000,- korun na rozvoj mládežnického fotbalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud