25. srpna 2013 • 17:04

Bitva exligistů: Hradecký Vaněček zničil hattrickem Budějovice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Hradce Králové porazili v 5. kole druhé ligy České Budějovice 3:2. Souboj týmů, které v minulé sezoně sestoupily z nejvyšší soutěže, rozhodl hattrickem mezi 11. a 34. minutou domácí David Vaněček.



"Votroci" první poločas jednoznačně ovládli, nakonec se ale ještě strachovali o vítězství. Jihočeši se v závěru zlepšili a značně zdramatizovali utkání.

V 78. minutě si Kalodův centr srazil do vlastní sítě Poděbradský a za další čtyři minuty proměnil penaltu Rýdel. Dynamo sahalo po vyrovnání, ale druhou prohru za sebou už neodvrátilo.

Východočeši se tak po druhém vítězství v sezoně bodově dotáhli na soupeře v tabulce. Oba kluby ale zatím za špičkou Fotbalové národní ligy nečekaně zaostávají, na vedoucí Frýdek-Místek ztrácejí šest bodů.

 FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 3:2 (3:0)
Branky: 11., 32. a 34. Vaněček - 78. vlastní Poděbradský, 82. Rýdel z pen. Rozhodčí: Kocourek - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Malinský - Machovec, Ježdík, Linhart, Němec. Diváci: 1566.

Sestavy:

Hradec Kr.: Lindr - Plašil, Rolko, Šisler, Poděbradský - Malinský (71. Kraják), Janoušek, Kučera, Zelený - Vaněček (89. Pillár), Kulič (85. Hochmeister). Trenér: Prokopec.

Č. Budějovice: Daněk - Ježdík, Lengyel, Machovec (39. Novák), Hanzlík - Wermke (53. Klesa), Benát, Rýdel, Chmelo (65. Němec) - Kalod, Linhart. Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud