Michal Petrák
15. února 2011 • 19:00

Hvězdy Liverpoolu: Spartu čeká rybář i herec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Andy Carroll se nejspíš nestihne vyléčit ze zranění, Luis Suárez zase nemůže nastoupit kvůli pravidlům UEFA. I bez dvou zimních posil však Liverpool na Spartu vyrukuje s nanejvýš zajímavým týmem. Je v něm „herec“, který se objevil ve videoklipu, „rybář“, jehož před životem na moři zachránil fotbal, nebo jeden z nejpotetovanějších fotbalistů v Anglii... A hvězda hvězd Steven Gerrard - pokud se vylíže z nataženého třísla.




Maxi Rodriguez Maxi RodriguezFoto EPA
Maxi RODRÍGUEZ
ARGENTINA, 30 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 44/4
v této sezoně Premier League: 21/3
Co o něm nevíte: Velice krátce okusil hereckou kariéru - v roce 2009 si zahrál spolu s tehdejším parťákem z Atlétika Madrid ve videoklipu Nunca tendré argentinského zpěváka Cotiho. Oba fotbalisté jsou v klipu oblečení jako pracovníci vrakoviště, na němž si kopou s plechovkou.
Jamie Carragher Jamie CarragherFoto Int.
Jamie CARRAGHER
ANGLIE, 33 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 653/5
v této sezoně Premier League: 18/2
Co o něm nevíte: Je protagonistou možná nejznámějšího popěvku na Anfi eld Road - věrní fanoušci oslavují jeho věrnost a spolehlivost písní We All Dream of a Team of Carraghers (Všichni sníme o týmu Carragherů) na melodii songu Beatles Yellow Submarine.
David N´Gog David N´GogFoto EPA
David N’GOG
FRANCIE, 21 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 85/18
v této sezoně Premier League: 21/3
Co o něm nevíte: Do Liverpoolu přišel s velkým očekáváním. V létě 2008 ho koupil manažer Rafael Benítez z Paris Saint-Germain za 1,5 milionu liber a pochválil práci týmových skautů. Bratrancem francouzského útočníka je Jean-Alain Boumsong, obránce Panathinaikosu Atény.
Fotbalisté Liverpoolu Fotbalisté LiverpooluFoto EPA
Glen JOHNSON
ANGLIE, 26 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 60/4
v této sezoně Premier League: 20/1
Co o něm nevíte: V roce 2005 se v dresu Chelsea postavil do brány - v pátém kole FA Cupu proti Newcastlu poté, co byl vyloučen Carlo Cudicini a „blues“ už třikrát střídali. Johnson chytil přímý kop a udržel čisté konto, Newcastle však i přesto díky předtím vstřelenému gólu vyhrál 1:0 a Chelsea vyřadil.
Pepe ReinaFoto ČTK/AP

José Manuel REINA
ŠPANĚLSKO, 28 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 294/0
v této sezoně Premier League: 26/0
Co o něm nevíte: Jeho otec Miguel chytal za Barcelonu a Atlético Madrid. S ním se v roce 1974 dostal do finále PMEZ, kde Atlétiko vedlo proti Bayernu Mnichov 1:0. Miguel Reina však před koncem dostal vyrovnávací gól a v opakovaném zápase Bayern vyhrál 4:0.
Dirk Kuijt Dirk KuijtFoto ČTK/AP
Dirk KUIJT
NIZOZEMSKO, 30 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 226/56
v této sezoně Premier League: 21/4
Co o něm nevíte: Pochází ze skromného prostředí rybářské vesnice a neměl lehký život - otce i bratra mu vzala rakovina. S manželkou, která pracovala jako pečovatelka, i proto založil Nadaci Dirka Kuijta, která pomáhá postiženým dětem. Sám měl být rybářem, zvítězil však fotbal.
Martin Kelly Martin KellyFoto EPA
Martin KELLY
ANGLIE, 20 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 25/0
v této sezoně Premier League: 9/0
Co o něm nevíte: Univerzální obránce obléká červený dres od sedmi let. Původně nastupoval jako stoper, konec jara 2009 však odehrál na hostování v Huddersfieldu jako pravý bek - a pod Kennym Dalglishem se na tomhle postu usadil natolik, že reprezentant Glen Johnson musí hrát nalevo...
Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard možná nenastoupí proti Spartě Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard možná nenastoupí proti SpartěFoto ČTK/AP
Steven GERRARD
ANGLIE, 30 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 554/140
v této sezoně Premier League: 19/4
Co o něm nevíte: Nepodléhá moderním trendům. Dnes pomalu každý druhý fotbalista Premier League komunikuje s fanoušky na Twitteru. Co na to Stevie G? „To není nic pro mě.“ Nepoužívá ani módní nákrčník a rukavice - ačkoli je vyzkoušel na tréninku, do zápasu si je brát nechce.
Raúl Meireles Raúl MeirelesFoto EPA
Raúl MEIRELES
PORTUGALSKO, 27 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 27/5
v této sezoně Premier League: 22/4
Co o něm nevíte: Je jedním z nejvíce potetovaných hráčů Liverpoolu - víc „kérek“ má snad jen Daniel Agger, který provozuje vlastní salon. „Mám ale víc tetování než Martin Škrtel,“ usmívá se Meireles. „Hodně se o tom s nimi bavím, zjišťuju, kde si nechali svá tetování udělat.“
Lucas LucasFoto ČTK/AP
LUCAS Leiva
BRAZÍLIE, 24 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 153/6
v této sezoně Premier League: 21/0
Co o něm nevíte: Jeho strýc Leivinha byl útočníkem Palmeiras nebo Atlétika Madrid, kde se potkal s otcem Josého Manuela Reiny. Také byl na soupisce Brazílie pro mistrovství světa v roce 1974, na němž nastoupil ke třem zápasům. „Kanárci“ skončili čtvrtí.
o
Martin Škrtel Martin ŠkrtelFoto Reuters
Martin ŠKRTEL
SLOVENSKO, 26 let
Zápasy/góly v Liverpoolu celkem: 113/2
v této sezoně Premier League: 26/1
Co o něm nevíte: K šestadvacátým narozeninám dostal od Roye Hodgsona dárek - 15. prosince nastoupil proti Utrechtu v Evropské lize s kapitánskou páskou. „Jsem nesmírně hrdý, že jsem mohl být aspoň na chvíli kapitánem tohohle týmu. Budu si to pamatovat i po kariéře,“ řekl s dojetím.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud