26. listopadu 2020 • 21:00

Sparta - Celtic 4:1. Skvělý obrat na Letné! Dvakrát pálil Juliš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
58
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty porazili ve 4. kole základní skupiny Evropské ligy na domácím hřišti Celtic 4:1. Zopakovali tak výsledek ze Skotska a oživili naděje na postup do jarní části. Dnešní vítězství řidil dvěma góly Lukáš Juliš, který dohromady v obou zápasech glasgowskému týmu nastřílel pět branek. Po jednom gólu se za Letenské prosadil Dávid Hancko a v závěru pečetil výhru Srdjan Plavšič. Na dva góly nahrával kapitán Bořek Dočkal.



Sparta po dvou porážkách v české lize nastoupila s několika změnami v sestavě. Vypadli brankář Heča, stoper Lischka a záložník Plavšič. V základu se naopak objevili gólman Nita, Trávník a především uzdravený obránce Hancko, se kterým v tříčlenné obraně nastoupili Pavelka s Plechatým.

Domácí měli od začátku navrch, ale jako první se z ojedinělé šance prosadil Celtic. V 15. minutě dostal míč do běhu Édouard, uvolnil se přes Hancka a zamířil přesně k tyči. Sparta poté soupeře zatlačila a slovenský obránce v 26. minutě zaváhání odčinil, když po rohu vyrovnal.

O dvanáct minut později už Sparta vedla. Brankář Bain i obránci Celticu podcenili Dočkalovu přihrávku, ke které se dostal volný Juliš a bez problémů skóroval. Domácí navíc neměli daleko ke třetímu gólu, ale Krejčí mladší v nastavení po Dočkalovu přímém kopu hlavičkoval pouze do tyče.

Po přestávce však Sparta zcela vypadla z role, převahu převzali hosté a nebyli daleko od vyrovnání. V 48. minutě musel Nita vytáhnout skvělý zákrok po Édouardovu přímém kopu. Po hodině hry zase letenský gólman vychytal útočníka Celticu i podruhé, tentokrát po střele zblízka.

Sparta se ve druhém poločase dostala do první šance až v 80. minutě a hned z toho byl třetí gól. Karlsson po brejku našel centrem rozběhnutého Juliše, jenž se z malého vápna nemýlil. Sparťanský útočník navázal na tři týdny starý hattrick z Glasgow, kterým přispěl k výhře 4:1. Tu Pražané po Plavšičově akci v nastavení zopakovali i doma.

Letenským k návratu do boje o postup pomohl i výsledek druhého utkání, v němž Lille remizovalo 1:1 s AC Milán. Spartě tak patří s šesti body třetí místo s minimální ztrátou na první dvě postupové příčky. Na první Lille, na jehož hřišti se představí za týden, ztrácí dva body. Za druhým AC Milán zaostávají Pražané o bod. Celtic je s jedním bodem poslední.

Góly

Domácí: 26. Hancko, 38. Juliš, 80. Juliš, 90+4. Plavšić

Hosté: 15. Edouard

Sestavy

Domácí: Nita – Plechatý, Pavelka, Hancko (67. Souček) – Vindheim, Trávník (76. Ladislav Krejčí st.), Dočkal (C), Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek – Juliš (86. Minčev), Moberg Karlsson (86. Plavšić).

Hosté: Bain – Elhamed, Jullien, Ajer, Laxalt – S. Brown (C) (66. Rogic), C. McGregor – R. Christie, Ntcham, M. Elyounoussi – Edouard (82. Klimala).

Náhradníci

Domácí: Heča, Holec, Souček, Krejčí st., Minčev, Lischka, Vitík, Plavšić, Wiesner, Gabriel, Gelašvili

Hosté: Barkas, Hazard, Ajeti, Bitton, Taylor, Duffy, Frimpong, Klimala, Henderson, Rogic

Karty

Domácí: Vindheim, Ladislav Krejčí ml., Souček

Rozhodčí

Stieler – Pickel, Schaal (vš. Německo)

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
58

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud