Jonáš Bartoš
1. listopadu 2011 • 21:38

Zase ten Messi... Penalta a přísná červená pokazily Plzni zápas

Autor: Jonáš Bartoš, bke
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šance plzeňských fotbalistů proti Barceloně na dobrý výsledek trvaly přesně čtyřiadvacet minut. Lionel Messi si došel do vápna pro penaltu a sám poslal Katalánce do vedení. Za zákrok na něj byl navíc hodně přísně vyloučen stoper Čišovský, Plzeň musela dohrávat v oslabení. "Rozhodčí byl nejslabším článkem zápasu," hodnotil červenou kartu expert ve studiu České televize Radek Bejbl. Rozhodčí tak pokazil Plzni dobře rozehraný zápas, který nakonec prohrála 0:4.



Kouzelný večer v Edenu přitom nemohl začít lépe. Fotbalisté Plzně na  Barcelonu vlétli s vervou antických bojovníků, Petržela po nádherném úniku mohl dokonce otevřít skóre. "Dejte jim bůra," neslo se stejně jako na Nou Campu z hrdel plzeňských fanoušků před začátkem utkání.

Lionel Messi s přehledem proměňuje pokutový kop. Brankář Pavlík čekal střelu doprostřed branky.Foto ČTK
Domácí borci chtěli svým příznivcům přání pokud možno splnit. Slavnou Barcelonu tlačili od úvodní rozehrávky, diváci nevěřícně přihlíželi tomu, jak Vrbovi svěřenci přehrávají nejlepší tým planety.

Co víc, Plzeň byla velice blízko vedoucímu gólu! Bakoš na půlící čáře vypíchl míč Thiagovi, Petržela unikl Piquému a pelášil sám na bránu. Celý stadion byl na nohou, plzeňský expres měl na zakončení moře času i prostoru. Bohužel se obrovské příležitosti zalekl a trefil jen nohy Valdése.

Západočeši dál pokračovali ve spanilé jízdě, moc chtěli překazit Valdésovi rekord neprůstřelnosti. Prvních dvacet minut šlo jako po másle, než... než se ve vápně uvolnil Lionel Messi.

Čišovský ho v jasné šanci podrazil v pokutovém území, navíc musel po červené kartě předčasně pod sprchy. Sám Messi pak penaltu proměnil a naprosto změnil scénář utkání.

Radost fotbalistů Barcelony poté, co Lionel Messi skóroval.Foto ČTK
Penalta se pískala správně, o tom asi nelze diskutovat. Ale červená karta byla hodně přísná, takový trest si Čišovský nezasloužil.

"Penalta byla, ale navíc ještě červená karta je hodně krutým trestem. Nešlo o žádnou surovost. Rozhodčí si to asi obhájí, ale je to podle mě hodně kruté. A zrovna v tak pro Plzeň historickém utkání," souhlasil fotbalový expert Vlastimil Palička, který utkání komentuje pro iSport.cz.

Plzeň dohrávala utkání v deseti, navíc bez jediného klasického útočníka. Trenér Vrba zareagoval na vyloučení Čišovského stažením Marka Bakoše, kterého nahradil stoper František Ševinský.

Když navíc v závěru poločasu podruhé zavěsil Messi, rozhodl o osudu zápasu. Ve druhém poločasu přidal třetí gól Barcelony Fábregas a v úplném závěru dokončil svůj hattrick Messi.

Václav Pilař bojuje o balon s Dani Alvésem.
Václav Pilař bojuje o balon s Dani Alvésem.

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud