15. února 2012 • 20:08

Petrohrad v osmifinálové přestřelce s Benfikou otočil a vyhrál 3:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Petrohradu otočili úvodní zápas osmifinále Ligy mistrů s Benfikou Lisabon a v gólové přestřelce vyhráli 3:2. Hosté dnes v mrazu okolo minus deseti stupňů Celsia po 20 minutách vedli, Zenit pak dokázal skóre otočit a i když portugalský celek v závěru vyrovnal, vzápětí vrátil ruskému týmu vítězství svým druhým gólem v duelu Širokov. Odveta se hraje 6. března.



Petrohrad naposledy nastoupil k soutěžnímu utkání 6. prosince a v samém úvodu jako by doplatil také na nezkušenost, protože do vyřazovacích bojů zasáhl vůbec poprvé. Cardozův přímý kop ještě dokázal náhradní domácí brankář Ževnov odvrátit, na dorážku Maxiho Pereiry už ale nedosáhl.

Zenit v Lize mistrů dostal gól po dlouhých 335 minutách, z inkasovaného úderu se ale rychle oklepal a i bez zraněné opory Dannyho ovládl zbytek první půle. Z několika šancí se prosadil pouze nejlepší střelec ruského týmu v soutěži Širokov.

Domácímu kouči Spallettimu pak skvěle vyšla poločasová změna. Zenit v 71. minutě i na těžkém terénu předvedl krásnou kombinační akci s dvěma patičkami a střídající pětatřicetiletý Semak zadovkou otočil skóre.

Tři minuty před koncem hostující Cardozo po zaváhání petrohradské obrany a Ževnova vyrovnal, vzápětí ale chyboval na druhé straně střelec úvodního gólu Pereira a Širokov svou pátou trefou v této sezoně Ligy mistrů zajistil Zenitu do odvety těsný náskok. Zároveň připravil Benfice první venkovní porážku v evropských pohárech po pěti zápasech.

Petrohradští fanoušci ženou svůj tým za důležitou výhrou
Petrohradští fanoušci ženou svůj tým za důležitou výhrou


Úvodní osmifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon 3:2 (1:1)
Branky: 27. a 88. Širokov, 71. Semak - 20. Pereira, 87. Cardozo. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud