26. srpna 2020 • 23:02

Vrbův Razgrad v Lize mistrů končí. V předkole vypadla Legie i Celtic

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Razgradu s českým trenérem Pavlem Vrbou nestačili v druhém předkole Ligy mistrů na dánský Midtjylland a v soutěži končí. Po domácí porážce 0:1 čeká bulharské šampiony třetí předkolo Evropské ligy, soupeře budou znát po úterním losování.



Ludogorec vyhrál ve třech posledních soutěžních zápasech, proti vítězi dánské ligy se ale střelecky neprosadil. Jedinou trefu utkání obstaral v 78. minutě po závaru před brankou pohotový Júnior Brumado. Vrbovi svěřenci nenavážou na předchozí dvě účasti bulharského celku v základní skupině milionářské soutěže ze sezon 2014/15 a 2016/17.

Ve třetím předkole budou pokračovat obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks, jejichž Omonia Nikósie zdolala 2:0 po prodloužení Legii Varšava, ze kterou odehrál úvodní hodinu útočník Tomáš Pekhart.

Legia hrála od 54. minuty bez vyloučeného Igora Lewczuka, přesto udržela v základní hrací době nerozhodný výsledek. Krátce po začátku prodloužení ale rozhodl z pokutového kopu španělský záložník se zkušenostmi z Premier League Jordi Gómez a o čtvrthodinu později přidal pojistku Thiago Dos Santos.

Navzdory podobně dlouhé hře v oslabení dotáhli své utkání k postupu fotbalisté Dinama Záhřeb. V Kluži dvakrát vedli, rumunský celek ale udržel ve hře gólem ve třetí minutě nastavení Gabriel Debeljuh. Duel došel až do penaltového rozstřelu, v němž rozhodl neproměněný pokus Kevina Boliho ze sedmé série.

V Lize mistrů překvapivě končí Celtic Glasgow, který podlehl na svém stadionu maďarskému Ferencvárosi 1:2. Skotskému týmu nepomohla ani výrazná střelecká převaha v poměru 25:4. Po porážce 1:3 s Bernem vypadl také Klaksvík, který se dostal do druhého předkola bez boje po kontumaci duelu se Slovanem Bratislava.

2. předkolo fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Karabach (Ázerb.) - Šeriff Tiraspol (Mold.) 2:1 (1:0),
Celje (Slovin.) - Molde (Nor.) 1:2 (1:0),
Suduva (Lit.) - Maccabi Tel Aviv 0:3 (0:1),
Ludogorec Razgrad - Midtjylland (Dán.) 0:1 (0:0), 
Dinamo Brest (Běl.) - FK Sarajevo 2:1 (1:1),
Legia Varšava - Omonia Nikósie 0:2 po prodloužení (0:0, 0:0),
Kluž - Dinamo Záhřeb 2:2, na pen. 5:6 (2:2, 0:1),
Young Boys Bern - Klaksvík (Faer. ostr.) 3:1 (0:0),
Celtic Glasgow - Ferencváros Budapešť 1:2 (0:1).

Nemistrovská část:

Lokomotiva Záhřeb - Rapid Vídeň 0:1 (0:1).

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud