16. března 2022 • 22:53

Nečekaný debakl Juventusu, do čtvrtfinále LM jde Villarreal a Chelsea

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea, kteří čelí nejistotě poté, co jejímu majiteli Romanu Abramovičovi zmrazila v rámci protiruských sankcí britská vláda majetek, postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Úřadující vítěz soutěže vyhrál po obratu v odvetném osmifinále v Lille 2:1, první zápas doma ovládl 2:0. Mezi nejlepším osm týmů se probojoval i Villarreal. Díky povedenému závěru a dvěma proměněným penaltám zvítězil 3:0 na hřišti turínského Juventusu, ve Španělsku se hrálo 1:1. "Stará dáma" vypadla v osmifinále potřetí za sebou.



Odvetu mezi Lille a Chelsea zdramatizoval proměněnou penaltou v 38. minutě domácí útočník Yilmaz. Anglický tým ale v nastavení úvodní půle zásluhou Pulisice srovnal a kapitán Azpilicueta po změně stran dokonal obrat.

Obhájce francouzského titulu ani na druhý pokus do čtvrtfinále Ligy mistrů neprošel a Chelsea podlehl i ve čtvrtém vzájemném duelu. Celek z Londýna porazil francouzského soupeře v šestém pohárovém duelu po sobě a do čtvrtfinále soutěže se dostal podesáté v historii.

Juventus si v prvním poločase proti Villarrealu vytvořil řadu šancí, jenže žádnou neproměnil. Vlahovičovu střelu zastavilo břevno. Úřadující vítěz Evropské ligy vstřelil všechny branky v poslední čtvrthodině. Nejprve se z penalty po několika minutách na hřišti prosadil střídající Moreno, po rohovém kopu skóroval Torres a poté z pokutového kopu Danjuma.

Turínský celek prohrál v základní hrací době po 21 soutěžních zápasech. "Žlutá ponorka" vyhrála venku v Lize mistrů potřetí za sebou. Do čtvrtfinále Ligy mistrů se probojovala potřetí v historii a poprvé od roku 2009.

Góly

Domácí: 38. Burak Yılmaz

Hosté: 45+3. Pulisic, 71. Azpilicueta

Sestavy

Domácí: Jardim – J. Fonte (C), Botman (58. A. Onana), Djaló – Çelik (58. Weah), Bamba (78. Gomes), Xeka, B. André, G. Gudmundsson (78. D. Bradarić) – Burak Yılmaz, David (77. Ben Arfa).

Hosté: E. Mendy – Azpilicueta (C), Christensen (33. T. Chalobah), T. Silva, Rüdiger, M. Alonso – Kanté, Jorginho (73. Loftus-Cheek), Kovačić (46. Mount) – Havertz (83. Zíjáš), Pulisic (74. R. Lukaku).

Náhradníci

Domácí: Ben Arfa, Bradarić, Gomes, Grbić, Lihadji, Onana, Raux, Weah, Žegrova

Hosté: Arrizabalaga, Bettinelli, Chalobah, Kenedy, Loftus-Cheek, Lukaku, Werner, Sarr, Mount, Vale, Zíjáš

Karty

Domácí: G. Gudmundsson, J. Fonte

Hosté: T. Chalobah

Rozhodčí

Massa – Meli, Alassio (ITA)

Stadion

Stade Pierre-Mauroy, Lille

Góly

Domácí:

Hosté: 78. G. Moreno, 85. P. Torres, 90+2. Danjuma

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Danilo, de Ligt, Rugani (79. Dybala), De Sciglio – J. Cuadrado (C), Locatelli (83. Bernardeschi), Arthur, Rabiot – Vlahović, Morata (85. Kean).

Hosté: Rulli – Aurier, Albiol (C), P. Torres, Estupiñán – Pino (65. Chukwueze), Parejo (86. Pedraza), Capoue, Trigueros (65. Coquelin) – Lo Celso (74. G. Moreno), Danjuma.

Náhradníci

Domácí: Perin, Pinsoglio, Bernardeschi, Dybala, Chiellini, Kean, Miretti, Pellegrini

Hosté: Asenjo, Pedraza, Coquelin, Dia, Foyth, Gómez, Chukwueze, Iborra, Mándí, Gaspar, Moreno, Peña

Karty

Domácí: de Ligt

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz

Stadion

Juventus Stadium, Turín

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud