14. března 2023 • 23:10

Haalandova show: pěti góly smazal Lipsko a City jdou dál. Slaví i Inter

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Erling Haaland jako třetí fotbalista v historii vstřelil v jednom utkání Ligy mistrů pět branek. Manchester City díky tomu deklasoval v osmifinálové odvetě Lipsko 7:0 a v součtu s úvodní remízou 1:1 pošesté za sebou postoupil do čtvrtfinále. Inter Milán uhrál remízu na hřišti Porta 0:0 a díky domácí výhře 1:0 postoupil.



Dvaadvacetiletý norský kanonýr skóroval v rozmezí 22. až 57. minuty, hattrick stihl už v úvodním dějství. Zařadil se tak do elitní společnosti, pět gólů v jednom duelu LM vstřelili už jen Lionel Messi v roce 2012 za Barcelonu a Luiz Adriano o dva roky roky později v dresu Šachtaru Doněck.

Čtvrtou trefu domácích obstaral Ilkay Gündogan, v závěrečném nastavení stanovil konečný výsledek Kevin De Bruyne. Úřadující angličtí mistři neprohráli ani sedmý zápas v tomto ročníku LM a doma v soutěži od září 2018 nenašli přemožitele ve 24 duelech po sobě.

Interu Milán poprvé od roku 2011 postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů. V osmifinálové odvetě v Portu jim k tomu stačila bezbranková remíza, domácí první utkání zásluhou Romelua Lukakua vyhráli 1:0.

Portugalský celek se v závěrečném nastavení ocitl blízko gólu, který by zápas poslal do prodloužení. Jenže brankář Onana vytáhl Taremího hlavičku na tyč a Grujič následně trefil břevno. Poté byl navíc vyloučen střídající domácí útočník Pepé. Inter, který ve skupině dvakrát porazil Plzeň, nevyhrál venku čtvrtý soutěžní zápas po sobě.

Góly

Domácí: 22. Haaland, 24. Haaland, 45+2. Haaland, 49. Gündoğan, 54. Haaland, 57. Haaland, 90+2. De Bruyne

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Stones (64. S. Gómez), Akanji, Dias, N. Aké – Rodri (64. K. Phillips) – B. Silva, De Bruyne, Gündoğan (C) (55. Mahriz), Grealish (55. Foden) – Haaland (63. J. Álvarez).

Hosté: Blaswich – Henrichs (80. Klostermann), Orbán (C), Gvardiol, Raum – Laimer, Kampl, Haidara (63. Simakan) – Szoboszlai (72. Olmo), Forsberg (63. And. Silva) – Werner (63. Poulsen).

Náhradníci

Domácí: Ortega, Carson, Walker, Phillips, Laporte, Álvarez, Gómez, Mahriz, Perrone, Lewis, Foden, Palmer

Hosté: Nickisch, Nyland, Simakan, Olmo, Poulsen, Klostermann, Silva, Halstenberg, Ba

Karty

Domácí: De Bruyne, Akanji

Hosté: Henrichs, Werner

Rozhodčí

Vinčić – Klančnik, Kovačič (SVN)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

52038 diváků

Sestavy

Domácí: D. Costa – Eduardo Pepê, Cardoso, Marcano (C), Sanusi (85. Wendell) – Eustáquio (70. Franco), Uribe (85. Loader), Grujić, Galeno – Evanilson (70. T. Martínez), Taremí.

Hosté: Onana – Darmian (80. Škriniar), Acerbi, Bastoni (74. de Vrij) – Dumfries, Barella (80. Brozović), Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco (70. D'Ambrosio) – L. Martínez (C), Džeko (70. Lukaku).

Náhradníci

Domácí: Ramos, Samuel, Carmo, Veron, Conceição, Loader, Franco, Wendell, Martínez, Sousa, Borges, Folha

Hosté: Handanovič, Cordaz, Gagliardini, de Vrij, Correa, Bellanova, Asllani, D'Ambrosio, Škriniar, Carboni, Brozović, Lukaku

Karty

Domácí: Eduardo Pepê, Conceição - trenér, Eduardo Pepê

Hosté: Darmian, Džeko, Acerbi

Rozhodčí

Marciniak (POL) – Sokolnicki (POL), Listkiewicz (POL)

Stadion

Estádio Do Dragão, Porto

Návštěva

48 015 diváků

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud