5. května 2009 • 18:37

Čech: Barcelona hraje vždy na vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě šest zápasů by rád do konce sezony odchytal fotbalový brankář Chelsea Petr Čech. To by znamenalo, že "Blues" ve středu večer zdolají Barcelonu a postoupí do finále Ligy mistrů.



Londýňané si ze Španělska přivezli bezbrankovou remízu a v domácí semifinálové odvetě plánují útočnější představení než před týdnem.

"Určitě se nebudeme na Stamford Bridge pouštět do bezhlavého útočení, na druhou stranu je ale jasné, že budeme hrát ofenzivněji než v Barceloně," řekl na svých webových stránkách Čech, podle něhož utkání hodně ovlivní první vstřelený gól.

"Výsledek 0:0 je svým způsobem ošidný, protože podle pohárové matematiky stačí dát soupeři venku branku a my hned musíme dát góly dva, abychom mohli slavit postup. Jsme si toho pochopitelně vědomi, takže naším cílem pro odvetu je neinkasovat a vstřelit gól, respektive vyhrát jakýmkoliv rozdílem," pokračoval Čech.

Petr Čech neměl moc práce.Foto Pavel Mazáč - SPORT



Očekává, že Barcelona ani na hřišti soupeře neustoupí od své útočné hry, která jí o víkendu vynesla vítězství 6:2 na trávníku Realu Madrid. "Mají největší ofenzivní sílu na světě. Jsou týmem, který chce útočit a pokaždé hrát na vítězství, takže myslím, že ani tentokrát nebudou měnit svoji taktiku," mínil Čech v rozhovoru pro uefa.com.

"Vlastně jsme v hodně nezvyklé situaci. S Barcelonou jsme už mnohokrát hráli a teď je to poprvé, co jsme se vrátili na Stamford Bridge, aniž by jeden z týmů v prvním zápase skóroval.

Pro obě mužstva je to něco nového," pokračoval Čech.Chelsea momentálně usiluje o dvě trofeje. Vedle Ligy mistrů si dělá zálusk na prvenství ještě v Anglickém poháru, kde ji čeká finálový souboj.

"Ve zbytku sezony je před námi ještě pět utkání, ale já bych si moc přál, aby těch zápasů bylo ve skutečnosti šest. To by totiž znamenalo, že si po roce znovu zahrajeme ve finále Ligy mistrů," prohlásil Čech.

Na triumf v domácí lize už Londýňané nepomýšlejí, na vedoucí Manchester United ztrácejí šest bodů. "O mistrovi je prakticky rozhodnuto. My ale budeme do konce ligy bojovat o druhé místo v tabulce, jež zaručuje účast v hlavní soutěži Champions League.

Tady ještě není nic jasného a my uděláme maximum, abychom se pokusili zlikvidovat tříbodový náskok Liverpoolu," dodal Čech.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud