Stanislav Hrabě
12. března 2010 • 16:20

Ronaldovy hrůzné dny. Nejdřív vyřazení, pak tragédie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dny si nejlepší hráč světa Cristiano Ronaldo zapíše do soukromé kroniky v těch nejčernějších konturách. Ve středu slavný Real Madrid po remíze doma s Lyonem 1:1 vypadl z Ligy mistrů, o den později se dozvěděl, že jeho bratranec Miguel přišel při autohavárii o život.



Nejprve prožil tragédii sportovní: Real nepřešel přes francouzský Lyon. Přitom měl partii dobře rozehranou, právě Ronaldo už v 6. minutě smazal náskok soupeře z prvního duelu. Bílý balet však druhý gól, který by značil postup, nepřidal.

Cristiano Ronaldo nevěří, že se Lyonu podařilo dát gólFoto ČTK/AP
Real zase pohořel: 7 miliard vyletělo komínem »
Miralem Pjanič (vpravo) slaví s Lisandrem postupový gól do sítě Realu Miralem Pjanič (vpravo) slaví s Lisandrem postupový gól do sítě RealuFoto ČTK/AP
Prokletý Real zase vyhořel, Manchester zničil Milán »

Přitom měl dvě obrovské příležitosti. Ve 27. a 58 minutě se druhý útočník Higuaín ocitl ve výborné pozici, v mnohem lepší však stál Ronaldo. „Byl jsem před prázdnou brankou úplně sám, nebylo lepší řešení než mi přihrát. Nevím, proč to neudělal,“ divil se počínání spoluhráče.

Tento spor se probíral v šatně hned po nevydařeném střetnutí a měl třaskavý náboj. Právě na něj reagoval kapitán Guti vyjádřením, že „musíme více hrát jako tým a méně se dívat na osobní zájmy.“

Důvod, proč oba útočníci nespolupracují, je totiž jednoduchý: oba touží stát se nejlepším střelcem španělské ligy, získat proslulou Trofej Pichichci.

Jeremy Toulalan z Lyonu fauluje Cristiana Ronalda
Jeremy Toulalan z Lyonu fauluje Cristiana Ronalda

Argentinský reprezentant Higuaín dosud nasbíral 16 gólů, portugalský útočník Ronaldo o dva méně, před nimi stojí ale Messi z Barcelony s 19 zásahy a Villa z Valencie se 17. „Taková rivalita musí ustat,“ hřímal rozzlobený Guti.

Na druhý den postihla Ronalda další příšerná zvěst: jeho bratranec Miguel se stal obětí autohavárie. Syn sestry jeho matky Miguel zahynul už v pondělí, ale rodina se rozhodla tuto tragédii hráči nesdělovat, aby ho nerozptylovala před důležitým střetnutím.

Ronaldo se ji dozvěděl se zpožděním od známého, který mu ji zavolal na telefon. Fotbalista po zklamání z vyřazení v Lize mistrů zrušil totiž všechny plánované akce, chtěli být doma jen mezi svými a v kruhu rodinném se dostat z tohoto traumatu.

Dostal však další zásah osudu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud