16. května 2011 • 20:24

Slavia šlape i bez diváků, Příbram nestačila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie porazili v dohrávce 28. kola první ligy Příbram 3:2. Pražané v zápase, který se hrál kvůli trestu za výtržnosti fanoušků v pohárovém duelu s Olomoucí před prázdným hledištěm, dvakrát vedli o dvě branky a mohli vyhrát větším rozdílem. Vítězný gól dal v 79. minutě Pospěch. Příbram ani na čtrnáctý pokus na hřišti Slavie nedokázala zvítězit a její náskok na patnácté Brno se snížil na pouhý bod.



Liduprázdný stadion jako by slávistům vůbec nevadil. Na Příbram vlétli, od úvodu předváděli svůj typický kombinační fotbal a nikdo by se nemohl divit, kdyby po poločase vedli pětibrankovým rozdílem. Poprvé Pražané gólově udeřili už ve druhé minutě: Kisel po pěkné akci vysunul Koreše a ten sám před Hruškou chladnokrevně střelou k tyči otevřel skóre.

Příbram vůbec nevypadala jako tým bojující o záchranu. Bojácně čekala na vlastní polovině, přihlížela slávistickým kombinacích a ke Zlámalovi se dostala za úvodních 45 minut jen dvakrát.


Ani obrana hostům nefungovala dobře. V 16. minutě nejprve nepokrytý Černý mířil přízemním pokusem těsně vedle, vzápětí si za obranu znovu naběhl Koreš a Hrušku zachránila vzdálenější tyč. To už k hráčům doléhaly pokřiky necelých dvou stovek fanoušků, kteří se sešli před branami Synot Tip Arény a povzbuzovali domácí fotbalisty aspoň na dálku.

Další možnost zahodil Koreš ve 33. minutě. Po chybě příbramské obrany příliš váhal se zakončením, míč se pak ještě odrazil k Pospěchovi, ale toho skvěle vychytal Hruška. Středočeši si tak dlouho koledovali o druhý gól, až ho opravdu dostali. Dvě minuty před pauzou prodloužil Kaufmanův centr hlavou Jarolím a nabíhající Trubila málem protrhl síť.

Po přestávce mohl Příbram definitivně srazit do kolen Kisel, který postupoval sám na Hrušku, jenže místo přihrávky na volného spoluhráče poslal míč obloučkem lajdácky nad břevno. Vzápětí hostující brankář zneškodnil Čelůstkovu hlavičku a Pražany mohly neproměněné šance mrzet.

V 56. minutě Středočeši nakrátko rozehráli roh, nikým nehlídaný Koukal doběhl až na do vápna a z ostrého úhlu propálil Zlámala.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Slávistický kouč Michal Petrouš byl rád, že jeho tým duel před prázdným hledištěm zvládl. "První půli jsme rozehráli velice dobře a určitě jsme měli dát víc než dvě branky. Tím bychom měli zápas pod kontrolou a nedošlo by k tomu, co se stalo v druhé půli," řekl Petrouš na tiskové konferenci.

V poločase hráče upozorňoval, že vedení 2:0 může být ošidné, přesto Příbram průběh zdramatizovala. "Soupeř po snižující brance ožil, naštěstí jsme přidali třetím gólem pojistku. Jsem spokojený tak na 50 procent. První půle byla velmi dobrá, druhá už podle mých představ nebyla," uvedl.

Během zápasu se snažil nemyslet na to, že se hraje bez diváků. "Nějak jsem to nevnímal, oprostil jsem se od toho. Prostě jsme to museli brát jako fakt. Jednu výhodu to mělo - hráči slyšeli pokřiky trenérů," dodal.

Příbramský kouč František Kopač si posteskl, že jeho svěřenci naprosto prospali první půli. "Před zápasem jsme si něco řekli, ale první poločas tomu vůbec neodpovídal. Byli jsme zakřiknutí, báli jsme se hrát a Slavia nás jednoznačně přehrávala," zlobil se Kopač.

Ve druhém poločase se hosté trochu zvedli, ale vybojovat aspoň bod se jim nepodařilo. "Druhý poločas byl o něčem jiném a brzy se nám podařilo snížit. Škoda, že tahle finta, která vyústila v gól, nám nepřinesla bodový zisk," připomněl Kopač trefu na 2:1, při které hosté využili nepozornosti slávistické obrany, nakrátko rozehráli rohový kop a Koukal pak s míčem doběhl až do vápna, odkud propálil Zlámala.

Příbramské mohlo těšit aspoň to, že jejich konkurent v boji o záchranu Brno pouze remizovalo s Českými Budějovicemi. Středočeši tak před klíčovým vzájemným duelem se Zbrojovkou drží jednobodový náskok.

"Chtěli jsme tady získat bod, který by byl pro nás vzpruhou. Škoda, že jsme ho nezískali, při vší úctě ke Slavii dnes na něj bylo. Pro Brno remíza nic neřeší, rozhodující utkání bude teď v sobotu," dodal Kopač.


Slavia hostí na svém stadionu Příbram (archivní foto)
Slavia hostí na svém stadionu Příbram (archivní foto)


Slávisté začali hrát profesorsky a o svůj náskok málem přišli. Wágnerovu radost z vyrovnání pokazil až zdvižený praporek pomezního sudího a Pleško o chvíli později ze slušné pozice přestřelil.

Dramatický závěr ale odmítl obrovskou chybou hostující gólman. V 79. minutě vyběhl daleko z branky, nechal se obrat Kiselem, jenž zacentroval před branku a Pospěch v klidu doklepl do sítě. Po Wágnerově korigující trefě v závěru už hostům na vyrovnání čas nezbyl.




Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud