1. března 2012 • 09:38

Plzeň trénovala jen v deseti, přípravu na Spartu kazila repreze

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daň za úspěch. Mistr stojí před důležitým zápasem, sobotní střet se Spartou na Letné určí, zda si Plzeň ještě může dělat zálusk na obhajobu, nebo už bude hrát „jen“ o Evropskou ligu. Včera se na něj však připravovala s torzem týmu, doplněným o hráče juniorky. Hned osm mužů se totiž rozprchlo do světa s reprezentacemi.



Nakopne motorku, nabídne redaktoru Sportu odvoz a vyrazí k tréninkovému areálu v Luční ulici. Cestou představuje spoluhráče. „Tady to je Roman Pavlík a tohle Franta Ševinský, ahoj klucí,“ řehtá se Pavel Horváth.

Jenže tím představovačka prakticky končí. Dál už kapitán Viktorie míjí jednoho mladíka z béčka za druhým...

„Je to výjimečné, osm kluků pryč je dost. Ale nemyslím, že je to nějak narušené, jde vlastně o jeden trénink,“ podotýká Horváth. Po pondělní regeneraci dostal tým v úterý volno, ve čtvrtek odpoledne se už k němu připojí reprezentanti.

„Jiné je snad jen to, že někteří kluci z béčka se ke mně báli sednout v kabině,“ dodává Horváth, když slézá z motorky. Trénink bez reprezentantů, jeden z posledních před Spartou, začíná.

Podle počtu hráčů by nezasvěcený nepoznal, že se děje něco neobvyklého. Na trávníku se prohání 16 fotbalistů, v bráně se točí 4 gólmani. Jenže jen polovina hráčů je z A-týmu.

„Naposledy jsem tohle zažil v době, kdy jsem byl trenérem dorostu v Baníku,“ podotýká kouč Pavel Vrba. Původně se mělo začít nácvikem rychlosti v útrobách stadionu, ovšem on zavelel: Je teplo, jdeme ven.

Kondiční trenér Bohumil Rodek staví kužely, za moment se přes ně fotbalisté prohánějí jako vítr. Zvlášť pikantní jsou souboje „sprinterů“ Horvátha se Ševinským. Nejprve je úspěšnější stoper.

„To jsi si vzal parťáka,“ říká Vrba Ševinskému. V dalším „závodě“ ale slaví výhru Horváth. „Podvádí, vybíhá dřív,“ stěžuje si naoko Ševinský. „Musíš být vždycky o myšlenku napřed, jako na place, kamaráde,“ kontruje kapitán.

Jenže příště se zase směje obránce, neboť Horváth zakopává o jeden z kuželů a za trest musí dělat plzeňskou specialitu - lachtana. „Tohle točte, stojí to za to,“ volá Vrba za odcházejícím kameramanem z nejmenovaného televizního štábu.

Jsou to zkrátka hvězdy.
Jsou to zkrátka hvězdy.

Když Rodek oznámí, že zbývají dvě série, Vrba ho opraví, že budou ještě tři. Podřízený přitakává. „Bohouši, snad máš vlastní rozum, ne?“ ozve se Horváth. Poté se tým přesunuje na jinou travnatou plochu, kde následuje hra čtyři na čtyři na malém prostoru, mužstva se protočí osmkrát po zhruba minutovém intervalu.

Momentem miniutkání je gól obránce Tomáše Hájovského, který zatočí míč ze strany do vzdálenějšího růžku. Přesně takhle se trefi la argentinská hvězda Messi za Barcelonu v posledním ligovém duelu s Atletikem Madrid, jen levou nohou.

„Natáhněte to, trenére, aspoň o minutu, je to super zápas,“ hecuje Vrbu stoper Marián Čišovský, který zrovna odpočívá za brankou. Marně, za pár vteřin je zase v akci. A vystřihuje parádní nůžky.

„Tos´ měl udělat v neděli,“ naráží Vrba na šanci Čišovského z utkání s Duklou, kdy z malého vápna střílel přes hlavu nad. Po hodině a čtvrt je konec, hráči se trousí do Štruncových sadů, Horváth zdolává 800metrovou vzdálenost na motorce. Dnes odpoledne už dorazí i reprezentanti.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud