14. června 2021 • 22:00

Místo ryku fňukání, místo naděje horor, píší ve Skotsku po prohře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážku skotských fotbalistů 0:2 s českou reprezentací v Glasgow označila tamní média za hororový vstup do mistrovství Evropy. Velkou chválu si vysloužil útočník Patrik Schick, především za svůj druhý gól po úchvatné střele z téměř poloviny hřiště.



„Třiadvacet let čekání. Ale stačilo méně než 90 minut, aby se naděje změnila v horor,“ uvedl skotský deník Daily Record ve svém internetovém vydání. „Měli jsme sen, ale všechny naše noční můry se na stadionu Hampden zhmotnily, když se Skotsko nevrátilo na velký turnaj s vítězným křikem, ale s fňukáním,“ přidal list The Herald na webu.

Českému týmu zařídila vítězný vstup do skupiny D, kde jsou ještě Anglie a Chorvatsko, největší ofenzivní zbraň Schick. Útočník Leverkusenu se nejprve trefil ve 42. minutě a pojistku přidal v 52. minutě po nevídané ráně, jejíž záběry obletěly svět.

EURO 2021: Patrik Schick? Hřebík: Některé věci má lepší než Ronaldo, ale
Video se připravuje ...

„Pohotovou hlavičkou otevřel skóre krátce před pauzou, ale jeho druhý gól, znamenitý padesátimetrový lob přes skotského brankáře Davida Marshalla, bude soutěžit o nejhezčí trefu turnaje,“ vyzdvihl deník The Scotsman.

„Schickova bomba domácí uzemnila. Český útočník si zaslouží velké uznání, jak rychle vyhodnotil situaci. Jeho drzý pokus z 50 metrů se točil vzduchem a zapadl za Marshalla do sítě. Skotové si mohli jenom povzdechnout, že takovému gólu šlo předejít,“ konstatoval The Herald.

Média se shodla, že skotská reprezentace si výrazně zkomplikovala situaci a dostala se pod tlak před pátečním zápasem s ostrovským rivalem Anglií, která má tři body po vítězství 1:0 nad Chorvatskem.

„Šance Skotska na postup do vyřazovací fáze už po prvním zápase visí na vlásku,“ napsal Daily Record. „Byl to příběh frustrace. Naše zahozené šance spolu se špatnými rozhodnutími v klíčových chvílích. Sen ještě úplně neumřel, ale Skotsko si to občas dokáže pěkně zkomplikovat,“ dodal The Herald.

EURO 2021: Ani Ronaldo, ani Messi. Hřebík by si do svého ideálního týmu vzal Součka
Video se připravuje ...

Šilhavý: Schick je geniální hráč. Se Skoty to hodně bolelo, Vaclíkovi děkuji
Video se připravuje ...

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 2:0 7
2. Chorvatsko 3 1 1 1 4:3 4
3. Česko 3 1 1 1 3:2 4
4. Skotsko 3 0 1 2 1:5 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud