Jonáš Bartoš
9. října 2016 • 04:55

Co ukázal výplach s Němci: Chyběla odvaha i rychlý přechod do útoku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HAMBURKU | V sobotu večer neměli nárok. Německá fotbalová mašina si na českých fotbalistech smlsla, rozdíl v kvalitě obou jedenáctek byl ohromný. Základ spočíval v práci s balonem, zejména při rozehrávce ve středu pole, kde domácí svého soka jednoznačně válcovali. Co Jarolímův výběr v Hamburku předvedl?



BEZBRANNÝ STŘED POLE

Největší český problém. Při absenci vyřazených marodů (Darida, Frýdek, Vácha, Rosický) trenér Karel Jarolím ukázal na dvojici David Pavelka, Tomáš Hořava, před nimi operoval Bořek Dočkal. Pavelka ani Hořava ale nejsou hráči, co by sami tvořili hru a vyváželi balony, potažmo zvládali přesnou rozehrávku do útočných akcí. Právě to Čechům chybělo, Němci uprostřed dominovali a dirigovali si svou cestu za pohodlným vítězstvím.

RYCHLOST S BALONEN, PŘEPÍNÁNÍ DO ÚTOKU

Češi několikrát dobrým napadáním získali balon a otvírala se jim cesta k německé brance. Jenže přechod do útoku byl pomalý, případně utnutý nepřesnou přihrávkou. Někdy se hráči mohli pokusit o víc přímočarosti, nebát se jít do sprintu a přejít přes soupeře. Opět diametrální rozdíl oproti tomu, jak s balonem dokážou ve velké rychlosti pracovat Němci.

Vaclík: Byla to čistá dominance Němců. Vědí o sobě
Video se připravuje ...

NĚMECKÝ SYSTÉM BEZ ÚTOČNÍKA

Vychází z toho německá dominance uprostřed pole. Domácí nastoupili bez klasického hrotového útočníka, vepředu si neustále měnili pozice Thomas Müller, Mario Götze, případně Mesut Özil a další. Středové hráče pak doplňovala neustálými náběhy rychlá křídla, která dostávala přesné pasy už od stoperů. „Naši kluci ve středu, Hořava s Pavelkou, to měli hrozně těžké. Oni si tam sbíhají, mají výborně udělanou taktiku, že se to těžko brání. Když za nimi vystoupíte, za vámi jsou pořád nějací volní hráči,“ uznal Lukáš Droppa, který šel do středu zálohy ve druhém poločase.

BOATENGŮV PŘEHLED, NĚMECKÉ FINESY

Ač to český fanoušek třeba nerad slyší, na to se vážně pěkně koukalo. Jérome Boateng několikrát předvedl, proč patří k aktuálně nejlepším stoperům na světě. Úžasné křižné pasy na čtyřicet metrů pro něj nejsou problém, z čehož ohromně těžila německá ofenziva. Když Boateng krásnou zasekávačkou vykoupal skluzujícího Ladislava Krejčího, tribuny bouřily. Zcela právem. Stejně jako zadák z Bayernu se činili i další, vynikali především Müller, Götze či Kroos.

VÍRA V AKTIVNÍ MODERNÍ FOTBAL

Prohra 0:3 byla jasná, nelze ji ničím omluvit. Jedna pozitivní věc, kterou si čeští reprezentanti uvědomovali už podle bezprostředních reakcí po zápase, ale vyčíst lze. Nově budovaný kolektiv ví, kudy vede cesta k úspěchu. I za cenu vysoké prohry se Češi po zisku balonu snažili hrát fotbal a chodili dopředu, nikoliv jen nazdařbůh odkopávali balony. Proti mistrům světa chyběla kvalita, proto se nadějné akce příliš často zabrzdily v samotném začátku. Nicméně jasný směr, kterým se chce reprezentace ubírat, je zřejmý. Jde o dlouhodobý proces, ale náročné zápasy s mužstvy, jako je Německo, tomu mohou jen pomoct.

Obránce Marek Suchý s kapitánskou páskou po utkání v Německu. Češi byli porážce 0:3 v Německu zklamaní.
Obránce Marek Suchý s kapitánskou páskou po utkání v Německu. Češi byli porážce 0:3 v Německu zklamaní.

Suchý: Z našeho pohledu to vypadalo líp než na EURO se Španělskem
Video se připravuje ...

Droppa: Čekal jsem, kdy přijde nervozita, ale nepřišla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud