25. června 2010 • 14:08

Slováky nepodceníme, hlásí Nizozemci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Nizozemska prý svého osmifinálového soupeře na mistrovství světa Slovensko rozhodně nepodcení. I proto, že se poučili z dvou předchozích turnajů, kde jako favorit vypadli právě hned v prvním utkání vyřazovací části.



"Mohu ujistit, že my nebudeme nikoho podceňovat," prohlásil hvězdný záložník Arjen Robben, jehož slova potvrdil i trenér Bert Van Marwijk.

"Slováci ohromili už v kvalifikaci, když vyřadili Česko či Polsko. Ani nejsem moc překvapený, že vyřadili Italy. I proto ale rozhodně nehrozí, že bychom je podcenili," dodal kouč.

Jeho svěřenci sice vyhráli všechny tři zápasy ve skupině, ovšem Van Marwijk po čtvrteční výhře 2:1 nad Kamerunem spokojeností nezářil. Zvláště proto, že Nizozemci ztratili vedení a výhru vydřeli až v závěru.

Sneijder a Heitinga oslavují rozhodující brankaFoto ČTK
"Chtěli jsme zápas v klidu dohrát, ale vlastní lehkomyslností jsme si to zkomplikovali. Gól z penalty nás probral a zvládli jsme to, ale něco podobného se nesmí opakovat," zlobil se Van Marwijk. "Do dalšího zápasu se z toho musíme poučit, něco podobného by se nám v pondělí mohlo vymstít," dodal.

Van Marwijk je na své svěřence přísnější než obvykle i proto, že nechce, aby se opakovala historie z předchozích dvou šampionátů. Na MS 2006 a mistrovství Evropy 2008 Nizozemci také vyhráli skupinu bez ztráty bodu, ale pak hned v prvním utkání vyřazovací části skončili. Nejprve podlehli Portugalsku a na ME Rusku.

"Pro nás to bude o to těžší, že jsme znovu favorité. Lidé od nás očekávají vítězství. My jsme ale na to připraveni a jsme ve formě," uklidňuje Robben, který proti Kamerunu ukázal, jak je pro Nizozemsko důležitý.

Poprvé po zranění nastoupil na pouhých 17 minut, přesto zařídil výhru. Po parádní akci trefil tyč a míč se dostal před zcela volného Huntelaara, který již neměl problém skórovat. "Je skvělé být zpátky. Pro mě to bylo velmi důležité," radoval se křídelník Bayernu Mnichov.

V osmifinále se Slovenskem však ještě zřejmě nebude připraven nastoupit od začátku. "Musím být k sobě upřímný. Ještě nejsem úplně fit, ale každým dnem se to zlepšuje. Na celý zápas to nebude, ale určitě budu moci odehrát více než dnes," dodal Robben.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud