20. června 2018 • 19:09

Trenéra Argentiny štve kritika Messiho. Je to národní hrdina, brání ho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra argentinských fotbalistů Jorgeho Sampaoliho štve a přijde mu nespravedlivé, že ze všech neúspěchů týmu je v jihoamerické zemi viněn kapitán Lionel Messi. Hvězdný útočník Barcelony na mistrovství světa čelí velké kritice poté, co v úvodním zápase s nováčkem Islandem (1:1) neproměnil penaltu.



"Když nevyhrajeme, připisuje se veškerá odpovědnost Leovi. Takhle jednoduše to Argentinci vidí. Je nespravedlivé, že jeden hráč musí nést tak velký tlak," řekl Sampaoli na tiskové konferenci.

Jeho svěřenci po nečekaném klopýtnutí s Islandem potřebují uspět ve čtvrtečním utkání proti Chorvatsku, které v úvodním duelu skupiny D přesvědčivě porazilo Nigérii 2:0.

"Na mistrovství světa je nás v týmu 40. Budeme spolu v dobrém i zlém. Musím říct, že osobně cítím zodpovědnost za neproměněnou penaltu proti Islandu," uvedl osmapadesátiletý kouč.

Fotbalisté Argentiny vyhráli mistrovství světa naposledy v roce 1986 s legendárním Diegem Maradonou . Na minulém šampionátu pod vedením Messiho došli až do finále, kde nestačili na Německo. Druhé místo "Albiceleste" obsadili i na Copě América v letech 2015 a 2016.

Sampaolimu se také nelíbí, že Messi je hlavně ve vlasti neustále srovnáván s Maradonou. "Jsou jiní i jejich kontext je odlišný. S Leem prohrála Argentina jenom tři nebo čtyři zápasy. Je národní hrdina, stejně jako byl Diego," upozornil bývalý kouč Sevilly nebo chilské reprezentace.

Fakta MS: Rusko má postup na dosah, Afrika poprvé slaví
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Zaváhání Messiho Argentiny a historický moment s videem
Video se připravuje ...

FAKTA MS: (Huri)Kane vystřílel výhru Anglie, Lukaku pomohl dvěma góly Belgii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud