12. února 2011 • 15:40

Paráda Rooneyho rozhodla o vítězství United

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Fotbalisté Liverpoolu, kteří se ve čtvrtečním utkání vyřazovací části Evropské ligy představí na hřišti Sparty Praha, dnes remizovali v anglické lize s Wiganem 1:1. Domácí tak v Premier League přišli o čtyřzápasovou vítěznou sérii bez inkasované branky.



Proti soupeři ze spodní části tabulky si zopakovali výsledek z listopadového vzájemného duelu."Reds" přitom začali dobře a na stadionu Anfield Road je poslal do vedení ve 24. minutě Raul Meireles.

Portugalský záložník zaznamenal svůj pátý ligový gól v posledních šesti utkáních. Cenný bod zajistil hostům v 65. minutě obránce Steve Gohouri, který po 462 minutách ukončil neprůstřelnost domácího brankáře Pepeho Reiny.

Trenér Liverpoolu Kenny Dalglish, který znovu postrádal zraněného kapitána Stevena Gerrarda i útočníka Andyho Carrolla, dnes postavil sestavu: Reina - Kelly, Carragher, Škrtel, Johnson - Maxi, Lucas, Meireles (54. N'Gog), Aurelio, Suárez, Kuijt (73. Jovanovič).

Fantazie Rooneyho rozhodla

Útočník Wayne Rooney rozhodl parádními "nůžkami" o výhře Manchesteru United nad městským rivalem City 2:1. "Rudí ďáblové", kteří na svém hřišti v lize podesáté za sebou naplno bodovali, mají v čele tabulky čtyřbodový náskok před druhým Arsenalem.

Wayne Rooney rozhodl nádhernými nůžkamiFoto ČTK


Manchester City ztrácí na první místo již osm bodů a má o jedno odehrané utkání více.Rooney se v 78. minutě položil do Naniho centru a přesným kopem přes hlavu poslal míč do horního rohu Hartovy branky.

Pětadvacetiletý anglický reprezentant po utkání přiznal, že šlo zřejmě o nejhezčí gól v jeho kariéře. "Sledoval jsem, jak se míč blíží a řekl jsem si, proč to nezkusit? Ještěže to zapadlo do horního růžku," prohlásil Rooney, který uznal, že měl jistou dávku štěstí.

"V devíti případech z deseti letí podobné pokusy nad břevno nebo vedle. Neměl jsem čas přemýšlet o tom, co chci udělat. Neskóroval jsem nůžkami od školy," dodal autor pěti ligových branek v sezoně.

Portugalec Nani otevřel skóre po přesně zakončeném úniku ve 41. minutě. Hosté vyrovnali v 65. minutě, když se střela střídajícího Edina Džeka šťastně odrazila od zad Davida Silvy do branky.

Fotbalisté United tak napravili zaváhání z minulého kola, ve kterém utrpěli na hřišti posledního Wolverhamptonu první porážku v ligové sezoně. Naopak svěřenci trenéra Roberta Manciniho nedokázali zvítězit ani v šestém venkovním utkání v novém roce.

Na Old Trafford vyhráli "Citizens" v Premier League jen jednou z předchozích 27 utkání.

Arsenal bez Rosického nezaváhal


Arsenal doma porazil Wolverhampton 2:0 díky dvěma brankám ve formě hrajícího Robina van Persieho.

Sedmadvacetiletý nizozemský útočník se v předchozích pěti utkáních trefil devětkrát a má velký podíl na tom, že "Kanonýři" se drží v kontaktu s Manchesterem United.

Ani na lavičce Arsenalu dnes nebyl kvůli problémům s třísly záložník Tomáš Rosický. Zatím není jisté, zda bude reprezentační kapitán připraven na středeční úvodní utkání osmifinále Ligy mistrů na hřišti Barcelony.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:

Manchester United - Manchester City 2:1 (41. Nani, 78. Rooney - 65. Silva),

Arsenal - Wolverhampton 2:0 (16. a 56. Van Persie),

Birmingham - Stoke 1:0 (90.+3 Žigič),

Blackburn - Newcastle 0:0,

Blackpool - Aston Villa 1:1 (14. Grandin - 10. Agbonlahor),

Liverpool - Wigan 1:1 (24. Meireles - 65. Gohouri),

West Bromwich - West Ham United 3:3 (3. Dorrans, 8. Thomas, 32. vlastní Reid - 50. a 83. Ba, 58. Cole),

Sunderland - Tottenham 1:2

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud