12. února 2018 • 23:01

SESTŘIHY: Dúbravka u výhry nad United! Čech i přes prohru zářil, slaví Chelsea

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Martin Dúbravka zažil snový debut za Newcastle a ve 27. kole anglické ligy nováčkovi pomohl k překvapivé domácí výhře 1:0 nad druhým Manchesterem United. Fotbalisté Arsenalu i přes výborný výkon Petra Čecha prohráli na hřišti Tottenhamu 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil Harry Kane. Uzdravený Čech čeká už devět ligových zápasů na 200. nulu v Premier League a je to jeho nejdelší série bez čistého konta. Manchester City přehrál Leicester 5:1 a dál jasně vládne celé soutěži. Dařilo se i Chelsea, která v pondělní dohrávce porazila poslední West Bromwich jasně 3:0.



Góly

Domácí: 25. E. Hazard, 63. Moses, 71. E. Hazard

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen (74. Cahill), Rüdiger – Moses, Kanté, Fàbregas, Zappacosta – Pedro (80. Willian), E. Hazard – Giroud (61. Morata).

Hosté: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans (C), Gibbs – Phillips, Krychowiak, Barry (80. Yacob), Brunt (46. Burke) – Sturridge (4. Jay Rodriguez), Rondón.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Cahill, Emerson, Ampadu, Drinkwater, Willian, Morata

Hosté: Myhill, Nyom, McAuley, Yacob, McClean, Burke, Rodriguez

Karty

Hosté: J. Evans, Gibbs

Rozhodčí

Lee Mason – Harry Lennard, Matthew Wilkes

Stadion

Stamford Bridge, London

Návštěva

41 071 diváků

Fotbalisté Chelsea porazili v 27. kole anglické ligy poslední celek tabulky West Bromwich 3:0 a vrátili se na čtvrté místo. Na třetí Liverpool ztrácejí obhájci mistrovského titulu bod, stejný náskok mají před pátým Tottenhamem. Dva góly dal Eden Hazard, o třetí se postaral Victor Moses.

Svěřencům trenéra Antonia Conteho se dva předchozí ligové zápasy vůbec nepovedly. Chelsea nejprve doma nečekaně podlehla Bournemouthu 0:3, na hřišti Watfordu pak dostala ještě o gól víc. Ani West Bromwich ve dvou posledních duelech nebodoval.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - West Bromwich 3:0
Video se připravuje ...

Hned na začátku zápasu přišli hosté o zraněného útočníka Sturridge, který musel střídat už po třech minutách hry. Přesto mohl outsider jít do vedení, ale náhradník Rodriguez po Mosesově zaváhání minul branku.

Pak už se začala za gólem tlačit Chelsea. Brankář Foster ještě zneškodnil šance Zappacosty i Girouda, ale proti Hazardově střele v 25. minutě už byl bezmocný.

Po změně stran zachránil domácí tým gólman Courtois vyběhnutím a zákrokem proti Rondónovi, na druhé straně byl Moses úspěšnější a zvýšil na 2:0. Třetí branku přidal opět Hazard povedenou střelou téměř z rohu velkého vápna k bližší tyči a s 11 góly v ligovém ročníku se posunul na pozici nejlepšího střelce Chelsea.

Góly

Domácí: 65. Ritchie

Hosté:

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, P. Dummett – Ritchie, Diamé, Shelvey, Kenedy (84. Atsu) – Ayoze Pérez (90+4. Hayden) – Gayle (78. Joselu).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, P. Jones, Young – N. Matić (77. McTominay), P. Pogba (66. Carrick) – Martial, Lingard (66. Mata), Alexis Sánchez – R. Lukaku.

Náhradníci

Domácí: Atsu, Darlow, Hayden, Manquillo, Merino, Murphy, Joselu

Hosté: Carrick, Lindelöf, Mata, McTominay, Romero, Shaw, Rojo

Karty

Hosté: Smalling, A. Valencia

Rozhodčí

Pawson – Betts, West

Stadion

St James' Park, Newcastle upon Tyne

Devětadvacetiletý Dúbravka v prvním poločase zneškodnil Lingardovu tečovanou střelu a vykopl i pokus Anthonyho Martiala. Na začátku druhé půle sice Romelu Lukaku dostal míč do sítě Newcastlu, ale gól nebyl uznán kvůli útočnému faulu.

Domácí rozhodli v 65. minutě. Po standardní situaci Dwight Gayle přiklepl míč volnému Mattu Ritchiemu a ten nekompromisně propálil gólmana Davida de Geu. Závěrečný nápor "Rudých ďáblů" fotbalisté Newcastlu ustáli, Dúbravka ještě vychytal Ashleyho Younga a Michaela Carricka.

Newcastle na svém stadionu v anglické lize zvítězil poprvé od října a poskočil na třinácté místo. Naopak svěřenci Josého Mourinha po druhé venkovní porážce za sebou v tabulce ztrácejí 16 bodů na městského rivala City.

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Manchester United 1:0. Dúbravkův debut snů! V tutovce vychytal Martiala
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 6. Firmino, 42. M. Salah

Sestavy

Domácí: A. McCarthy – Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand (C) – Romeu (80. S. Davis), Lemina (57. Boufal) – Ward-Prowse (71. S. Long), P.-E. Höjbjerg, Tadić – Carrillo.

Hosté: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (60. Milner), Can (C), Wijnaldum – M. Salah (89. Lovren), Firmino (79. Lallana), Mané.

Náhradníci

Domácí: Forster, Jošida, Davis, Boufal, Redmond, Long, Gabbiadini

Hosté: Mignolet, Milner, Lovren, Moreno, Lallana, Ings, Solanke

Karty

Domácí: Romeu

Hosté: Matip, Can

Rozhodčí

Atkinson – Kirkup, Burt

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

31 915 diváků

Liverpool zvítězil v Southamptonu 2:0 a vrátil se na třetí místo tabulky, na druhý Manchester United ztrácejí "Reds" jen dva body. Výběr trenéra Jürgena Kloppa rozhodl zápas už v prvním poločase, kdy se trefili útočníci Roberto Firmino a Mohamed Salah.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Liverpool 0:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 49. Kane

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé, Alli (85. Wanyama) – Eriksen – Kane, Son (70. Lamela).

Hosté: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny (65. Iwobi), Xhaka (86. Welbeck), Özil, Wilshere – Mchitarjan (65. A. Lacazette), Aubameyang.

Náhradníci

Domácí: Rose, Lamela, Wanyama, Vorm, Sissoko, Moura, Aurier

Hosté: Lacazette, Ospina, Iwobi, Chambers, Welbeck, Maitland-Niles, Kolašinac

Karty

Domácí: Lamela, Dier

Hosté: Mustafi

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn

Stadion

Wembley Stadium, London

Návštěva

83 222 diváků

Čechovi poprvé zavařil v 9. minutě vlastní obránce Mustafi, po jehož skluzu musel český brankář míč reflexivně vyrazit na roh. Tottenham byl aktivnějším týmem, mnoho šancí ale diváci ve Wembley v prvním poločase neviděli. V jediné velké příležitosti poslal Kane hlavou míč pouze nad břevno.

V 49. minutě se už nejlepší střelec Premier League nemýlil. Po Daviesově centru vyskočil výš než oba stopeři Arsenalu a hlavičku usměrnil přesně k tyči. Byl to Kaneův sedmý gól v sedmém severolondýnském derby.

"Kohouti" svého soupeře i nadále tlačili, chvíli po první brance Kane zamířil opět hlavou těsně vedle. Dělovku z voleje v 53. minutě zlikvidoval anglickému útočníkovi pozorný Čech. Po chvíli vytáhl další parádní zákrok při Eriksenově přímém kopu.

Arsenal se kromě Wilsherovy střely zpoza šestnáctky dlouho do žádné šance nedostal, na druhé straně naopak Čech vychytal ve stoprocentních příležitostech Lamelu a Trippiera. Až ve třetí minutě nastavení zaběhl za obranu střídající Lacazette, ale sám před Llorisem těsně minul. "Kanonýři" po třetí venkovní porážce za sebou ztrácejí v tabulce na svého rivala sedm bodů.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Arsenal 1:0. Nebýt Čecha, porážka byla vyšší
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 3. Sterling, 48. Agüero, 53. Agüero, 77. Agüero, 90. Agüero

Hosté: 24. Vardy

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Otamendi (81. Stones), Laporte, Zinčenko (65. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C) (80. Foden), Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling.

Hosté: Schmeichel – Dragović, Maguire, Fuchs (C) – Albrighton, James, Adrien Silva (46. Simpson), Ndidi, Chilwell (62. Iheanacho) – Vardy, Diabaté (62. Mahrez).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Kompany, Stones, Foden, Díaz, Nmecha

Hosté: Jakupović, Simpson, Benalouane, Gray, Iborra, Mahrez, Iheanacho

Karty

Domácí: Gündoğan, Laporte

Hosté: Ndidi, Maguire

Rozhodčí

Mike Jones – Simon Long, Ian Hussin

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

54 416 diváků

Lídr tabulky poprvé slavil už ve 3. minutě, kdy De Bruyneho skákavý centr propadl až na zadní tyč, kde jej pohodlně poslal do sítě Sterling. V 24. minutě ale vyrovnal Vardy, jenž vystihl špatnou rozehrávku obrany a i proti přesile se dostal ke gólové střele. Anglický kanonýr se trefil počtvrté za sebou, což je jeho nejdelší série od vlastního jedenáctizápasového rekordu ze sezony 2015/16.

Ve druhém poločase rozhodl o výsledku Agüero. Argentinský útočník nejprve v 48. minutě snadno zakončil do prázdné brány a o pět minut později po rychlé otočce ve vápně zvýšil.

Třetí úspěch přidal po hrubé chybě brankáře Schmeichela, který mu špatnou rozehrávkou přihrál přímo na kopačku, a nejlepší střelec "Citizens" ho chytrým obloučkem přehodil. V závěru Agüero přidal svůj čtvrtý gól a stal se po Shearerovi, Henrym a Kaneovi čtvrtým hráčem Premier League, kterému se povedlo vstřelit více než dvacet ligových gólů čtyři sezony po sobě.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Leicester 5:1. Zářil autor čtyř gólů Agüero
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46. G. Sigurdsson, 51. Niasse, 76. Davies

Hosté: 83. Milivojević

Sestavy

Domácí: Pickford – Coleman (46. Kenny), M. Keane, Mangala (45. A. Williams), Cuco Martina – Davies, Gueye (80. Schneiderlin), Rooney (C) – Walcott, Niasse, G. Sigurdsson.

Hosté: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, J. Ward, van Aanholt – Townsend, Cabaye, Milivojević (C), McArthur – Sörloth, Ch. Benteke.

Náhradníci

Domácí: Robles, Schneiderlin, Williams, Bolasie, Tosun, Calvert-Lewin, Kenny

Hosté: Henry, Čung-Jong, Souaré, Delaney, Wan-Bissaka, Rakip, Riedewald

Karty

Domácí: Walcott

Hosté: van Aanholt

Rozhodčí

Moss – Smart, Halliday

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Návštěva

39139 diváků

Everton porazil na svém stadionu Crystal Palace 3:1, všechny góly padly po přestávce. Skóre otevřel v 46. minutě Sigurdsson, který se trefil střelou zpoza šestnáctky. Od roku 2012 dal takových gólů už 17, což je nejvíc z celé Premier League.

Vzápětí si připsal sedmou ligovou branku v této sezoně hlavou Niasse a čtvrt hodiny před koncem přidal třetí gól Davies. Hosté v závěru pouze snížili po proměněné Milivojevičově penaltě.

SESTŘIH Premier League: Everton - Crystal Palace 3:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 68. Shaqiri

Hosté: 32. Izquierdo

Sestavy

Domácí: Butland – Bauer, Shawcross, K. Zouma, Pieters – Allen, D. Fletcher (46. Berahino), Ndiaye (79. Adam) – Shaqiri, Choupo-Moting (62. Jesé), Diouf.

Hosté: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk, Bong – March (86. Knockaert), Stephens, D. Pröpper, Izquierdo – Groß (79. Kayal) – G. Murray (71. Ulloa).

Náhradníci

Domácí: Jesé, Berahino, Johnson, Grant, Adam, Cameron, Sobhi

Hosté: Bruno, Kayal, Knockaert, Krul, Ulloa, Goldson, Locadia

Rozhodčí

Madley – Perry, McDonough

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Návštěva

29876 diváků

V záchranářském souboji mezi Stoke a Brightonem šli do vedení hosté po gólu Izquireda, v druhém poločase ale srovnal Shaqiri. Švýcarský reprezentant dal poprvé v kariéře gól ve dvou zápasech nejvyšší anglické soutěže za sebou.

V 90. minutě měli domácí velkou příležitost strhnout vítězství na svou stranu, střídající Adam ale neproměnil pokutový kop. "Hrnčíři" zůstali na sestupovém 18. místě, Brighton na ně má náskok tři body.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Brighton 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 38. J. Hernández, 78. Arnautović

Hosté:

Sestavy

Domácí: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell – Kouyaté, Noble – Antonio, Mário (78. Byram), Arnautović (85. Rice) – J. Hernández (88. Hugill).

Hosté: Karnezis – Mariappa, Prödl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucouré, Zeegelaar (56. Pereyra) – Deulofeu (75. Lukebakio), Deeney, Richarlison (83. Gray).

Náhradníci

Domácí: Fonte, Hugill, Byram, Hart, Evra, Cullen, Rice

Hosté: N'Dong, Gray, Lukebakio, Carrillo, Bachmann, Pereyra, Mukena

Karty

Domácí: Zabaleta

Hosté: Prödl

Rozhodčí

Scott – Garratt, Scholes

Stadion

Olympijský stadion, Londýn

SESTŘIH Premier League: West Ham - Watford 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 81. Ki Song-jung

Hosté:

Sestavy

Domácí: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson (59. A. Ayew) – Dyer (74. T. Abraham), Ki Song-jung, T. Carroll, Clucas – J. Ayew (90+1. King).

Hosté: Pope – Lowton, K. Long, Mee (C), Taylor – Gudmundsson (85. N'Koudou), Cork, Hendrick, Lennon (74. Arfield) – Vokes (81. Wells), Barnes.

Náhradníci

Domácí: Abraham, Narsingh, Nordfeldt, Ayew, Routledge, King, Bartley

Hosté: Wells, Westwood, N'Koudou, Arfield, Ward, Lindegaard, O'Neill

Karty

Domácí: M. Olsson, A. Ayew

Hosté: Hendrick

Rozhodčí

Marriner – Hatzidakisová, Massey

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Návštěva

20 176 diváků

SESTŘIH Premier League: Swansea - Burnley 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 7. Pritchard, 27. Mounié, 66. S. Cook (vl.), 90+5. van La Parra

Hosté: 13. Stanislas

Sestavy

Domácí: Lössl – Hadergjonaj, Zanka, Schindler, Malone (53. T. Kongolo) – Hogg (C), Pritchard – Ince (65. Quaner), Mooy (76. Biling), van La Parra – Mounié.

Hosté: Begović – Francis (C), S. Cook (70. A. Smith), Aké – Fraser, L. Cook, Gosling, Daniels – Ibe (58. J. King), Stanislas (65. Mousset) – C. Wilson.

Náhradníci

Domácí: Coleman, Kongolo, Hefele, Biling, Sabiri, Williams, Quaner

Hosté: Boruc, Smith, Simpson, Surman, Arter, King, Mousset

Karty

Hosté: Gosling, Francis, Mousset

Rozhodčí

Oliver – Bennett, Ledger

Stadion

John Smith's Stadium Huddersfield

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Bournemouth 4:1
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud