7. června 2017 • 08:31

Hamšík měl jít do Juventusu, prozradil Nedvěd. Odmítl kvůli Maradonovi

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl to být jeden z největších přestupů v Serii A. Marek Hamšík, ikona a kapitán Neapole, do Juventusu Turín? Před dvěma roky k tomu nebylo daleko. Viceprezident „Staré dámy“ Pavel Nedvěd to potvrdil v rozhovoru pro televizi DigiSport. „Dohoda mezi kluby o přestupy už byla podepsná,“ uvedl bývalý kapitán české reprezentace. Jenže slovenský fotbalista odmítl.



Marek Hamšík = Neapol. V posledních letech se v přístavním městě na jihu Itálie protočilo už spousta hráčů, jenom slovenský záložník zůstává. Postupně odolal nabídkám z Premier League a své ano neřekl ani nejúspěšnějšímu týmu posledních let v Serii A.

Viceprezident Juventusu  Pavel Nedvěd o neuskutečněném transferu hovořil pro stanici DigiSport. Vše záviselo na samotném hráči, který se rozhodl setrvat v Neapoli. „Je v klubu kapitán a ikona pro všechny neapolské fanoušky. I proto se rozhodl neodejít,“ prozradil Nedvěd. „Myslím si, že kariéru ukončí v Neapoli. Jeho velkým cílem je překonat odkaz Diega Maradony ,“ dodal.

Hamšík slaví gól za Neapol
Hamšík slaví gól za Neapol

Nedvěd se se slovenským reprezentantem potkával poslední dva roky své aktivní kariery jako soupeř a už tehdy mu bylo jasné, jak velký hráč z Hamšíka vyroste.

„Jeho rozhodnutí chápu, ale kdyby k nám přestoupil, měl by velkou šanci získat Zlatý míč a Scudetto (italský titul, pozn. red.). I tak má ale fantastickou kariéru,“ vyzdvihl lídra Neapole český internacionál.

V uplynulé sezoně pomohl Hamšík Neapoli ke třetímu místu v Serii A a v Lize mistrů svěřenci Maurizia Sarriho skončili v osmifinále na kopačkách Realu Madrid.

Slovenský fotbalista vstřelil v poslední sezoně 12 branek a schází mu dvě trefy, aby slavného Argentince Diega Maradonu v celkovém součtu (113 gólů) vyrovnal.

Nedvěd o Schickovi: Připomíná mi Ibrahimoviče
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud